Zaras nya funktion gör det lättare att välja rätt storlek online

Klädkedjan Zara lanserar ett helt nytt verktyg online. Funktionen ska hjälpa kunderna att få hem sina plagg i rätt storlek varje gång de shoppar.

Nog för att vi älskar hur smidigt det är att shoppa online, men det finns också många fördelar med att handla i fysiska butiker. Du får se plagget, känna på materialet och framförallt – du kan prova flera storlekar för att se vilken som är den rätta för dig. Men nu lanserar klädkedjan Zara en ny funktion som ska göra det ännu lättare för kunderna att shoppa online.

Relaterat: Så upptäcker du Zaras hemliga rea online

Den nya funktionen, en blå ikon med texten ”what’s my size?”, ska hjälpa köpare att välja rätt storlek. Genom verktyget skriver du in din längd, din vikt och hur du vill att plagget ska sitta (du kan välja mellan tight, perfekt, eller lös passform). Sedan får du reda på den bästa storleken för dig, baserat på de preferenser du angivit samt andra kunders recensioner.

Det nya verktyget heter ”what’s my size?” och ligger bredvid storleksvalet vid samtliga plagg.

För att använda funktionen skriver du in din längd, vikt och hur du önskar att plagget ska sitta.

Klicka dig vidare för att ta reda på rätt storlek för dig.

Än erbjuds inte den nya tjänsten när du shoppar från Sverige. Baaam har utan resultat sökt klädkedjan för att få reda på när funktionen lanseras på Zaras svenska onlineshop.

Läs mer:
Zara inför snabbkassa med självscanning
Se alla plagg från Zara Larssons kollektion för H&M
Nu finns Bershka i Sverige
Gina Tricot släpper exklusiv partykollektion – se alla plagg

Foto: Zara, IBL