Annons
 

Modegängen på Fashion Week: Eleganterna

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Marina Kereklidou, Emilia de Poret och Martina Bonnier.

Marina Kereklidou, Emilia de Poret och Martina Bonnier.

I morgon kickar Mercedes-Benz Fashion Week igång i Stockholm och precis som i skolan finns de tydliga grupper som hänger med varandra under modeveckan. Vi har kartlagt de vanligaste modegängen där ett av dem är:

Annons

ELEGANTERNA – ”De svala härskarinnorna på front row”

Härskarinnorna på frontrow som håller en hög internationell nivå. De är svala, sofistikerade och klädda i extremt dyra och vackra plagg. Eleganterna är selektiva i sina klädval och letar länge för att slippa bära en likadan it-väska som exempelvis Glamamama-gänget eller någon random bloggbrud född på 90-talet lagt vantarna på. De har modemakt, grace, pondus och en oklanderlig stil. Man skulle kunna tro att de är rent av elitistiska i sin jakt på den perfekta outfiten, men faktum är att eleganterna har tränat styling och vad de själva passar i sedan barnsben och gör idag inte längre några modemissar.

KÄNNETECKEN: Plagg och väskor från Prada, Balmain,Valentino och specialsydda kreationer från svenska designer, kashmirtröjor, smycken från Cornelia Webb och Lanvin, korta naglar med diskret manikyr.

EXEMPEL: Marina Kereklidou, stylist och designer. Emilia de Poret, artist och modeikon. Martina Bonnier, chefredaktör Damernas Värld.

Läs även: 
Modegängen på Fashion Week: Glamamamas
Modegängen på Fashion Week: Exhibitionistas
Modegängen på Fashion Week: Kreddaktörerna
Modegängen på Fashion Week: 50-talspinupporna

Marina Kereklidou.

Marina Kereklidou.

Emilia de Poret.

Emilia de Poret.

Martina Bonnier.

Martina Bonnier.

Av: Charlotta Flinkenberg
Foto: All Over Press, Stella Pictures, Melody Pourezza, Sania Claus Demina