Annons
 

Modehösten 2009: Redaktionens favoriter!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Lanvin, Marni, 3.1 Philip Lim och Christopher Kane, A/W 2009.

Baaam har hittat sina favoriter från modets metropoler och valt den bästa visningen från varje stad.

1. Charlottas Paris-favorit: Lanvin

– I en höst full av publikfriande superlativ och kitschglamour känns det befriande med Lanvins rena, feminina elegans. Alber Elbaz har återigen bevisat att less IS more. Vackra draperingar, subtila detaljer och rakt igenom stilfullt. 100 % chic!

Annons

2. Huldas Milano-favorit: Marni

Consuela Castiglioni, stjärnan bakom Marni, har en mycket speciell förmåga att skapa sina egna nya färgkombinationer och mixa material på ett sätt som alltid känns personligt och vackert. Säsongens kollektion är inget undantag och är en av de allra starkaste, tycker jag. Vackra tyger, stickade plagg, intressanta kontraster och med fantastiska guldaccessoarer i blomform. 

3. Josefins New York-favorit: 3.1 Philip Lim

– Jag gillar den skönt rockiga stilen hos 3.1 Phillip Lim, som andas snygga ”rockfruar” från 60-talet. En härlig mix av olika material som får en skön och avslappnad stil med rätt attityd och som jag själv tror att jag skulle kunna trivas i väldigt bra.

4. Csillas London-favorit: Christopher Kane

– Jag har följt 28-åriga Christoper Kanes kollektioner sedan han gick ut Central St Martins och det som förvånar mig mer och mer efter varje säsong är hans otroliga förmåga att leverera. Blandningen av kashmir och bandkantad organza får väl vilken flicka som helst på fall. Det här är en kille som vi kommer att se mer av i framtiden, mycket mer.