Annons
 

NK hyllar svenska designers med personliga T-shirts

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Sju svenska designers har fått varsin T-shirt tillägnad sig.

Sju svenska designers har fått varsin T-shirt tillägnad sig.

Den 25 juni lanserade Nordiska Kompaniet (NK) sin sommarkampanj ”Cheering For Swedish Fashion”, som är en förlängd del av utställningen ”Svenskt Mode 2000-2015” från Sven-Harrys Konstmuseum i Stockholm. Delar av utställningen kommer finnas att beskåda i NK:s ljusgård fram till 13 augusti.

Annons

– Vi är otroligt stolta över NK:s del i svensk modehistoria och våra besökare visar alltid ett extra stort intresse för svensk design under sommaren. Därför är en förlängning av utställningen Svenskt Mode 2000-2015 ett fantastiskt erbjudande till våra sommarbesökare, säger Karin Svensson, kampanjansvarig på Nordiska Kompaniet.

I samband med kampanjen har NK tagit fram en limiterad kollektion med T-shirts i samarbete med LPD New York. Sju svenska designers har fått varsin tröja tillägnad sig med efternamn och födelseår: Roland Hjort (Whyred), Ann-Sofie Back, Maria Nilsdotter, Ida Sjöstedt, Sandra Backlund, Ann Ringstrand (Hope) och Carin Rodebjer. Tröjorna kommer finnas att köpa på NK i Stockholm och Göteborg samt i Sven-Harrys Konstmuseums shop.

Läs även: NK lanserar Haute Kosmetik för speciella tillfällen

Foto från utställningen "Svenskt mode: 2000–2015". Foto: Johan Sandberg

Foto från utställningen ”Svenskt mode: 2000–2015”. Foto: Johan Sandberg

Av: Rose-Marie Söderlund