Bland kyssar och Trump – 10 ögonblick från Emmygalan som du måste se

Bland kyssar och Trump – 10 ögonblick från Emmygalan som du måste se

Missade du Emmygalan? I år igen? Baaams Elsa Sjögren har gjort grovjobbet åt dig och samlat de tio viktigaste, roligaste och finaste ögonblicken du bör ha koll på.

Läs mer: Skarsgård fick sin första Emmy – tackade mamma i talet

I natt var det Emmygalan och saker hände. En del saker var viktiga på riktigt, en del var mest roliga och några var gulliga. Jag vet att du antagligen inte har sett hela galan (för väldigt få kan och orkar vara vakna hela natten till en måndag), så jag har sammanställt de viktigaste ögonblicken från galan i en trevlig lista. Med gif:ar, såklart.

Då kör vi!

Läs mer: Emmygalan 2017: Se alla looks från röda mattan (jo, alla)Lena Waithe blev historisk

via GIPHY

Tillsammans med sin kollega Aziz Ansari vann Lena Waithe en Emmy för ”Bästa manus i en komediserie”. De har båda skådespelat i och skrivit manus för Master of None men Lenas vinst är extra viktig då det är första gången någonsin som en svart kvinna vinner i kategorin.


Alec Baldwin drog ett mördande skämt om Trump

Ok, dags för lite bakgrundsinfo. Alec Baldwin vann en Emmy för sin porträttering av Trump i Saturday Night Live. Trump har i sin tur en inte så angenäm historik när det gäller Emmys. Han har flertalet gånger anklagat galan för att vara riggad eftersom hans tv-serie The Apprentice aldrig har vunnit. På klassiskt Trump-manér har han rantat på Twitter om hur Emmygalan är ”dishonest”, ”a total joke” och ”the absolute worst”. Därför var Alecs skämt extra tillfredställande.


Nicole Kidman och Alexander Skarsgård kysstes

via GIPHY

Jag vet helt ärligt inte vem jag är mest avundsjuk på.


Trumps före detta pressekreterare Sean Spicer dök upp

via GIPHY

Vi kör ännu en kort recap. Sean Spicer var Donald Trumps första pressekreterare vars aggressivitet och misstänksamhet gentemot pressen kom som något av en chock. Spicer gav termen ”alternative facts” ett ansikte men sa upp sig från sin tjänst den 21 juli i år.

Och folk visste inte riktigt hur de skulle reagera.

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

Särskilt inte Melissa McCarthy (som ju gjorde succé med sin imitation av Spicer i Saturday Night Live).

via GIPHYNicole Kidman höll ett stark tal om våld i nära relationer

”Det är en komplicerad och lömsk sjukdom. Den existerar i större omfattning än vad vi tillåter oss själva att förstå. Den är fylld av skam och hemligheter och genom att ni ger mig det här priset så belyser vi ämnet ännu mer”.


Sterling K. Brown blev avbruten under sitt tal och folk var arga

via GIPHY

Sterling K. Brown vann i kategorin ”Bästa manliga skådespelare i en dramaserie” för sin roll i This Is Us. Det är första gången som en svart man vinner i kategorin sedan 1998 och Brown var favorittippad att vinna. Men när han var mitt i att tacka sina nära och kära började musiken, som i princip betyder att det är dags att gå av scenen, att spela. Skådisen fortsatte dock med sitt tal fram till att producenterna stängde av ljudet på hans mikrofon. Det var antagligen för att de behövde gå vidare med programmet, men folk var inte glada.

503 Service Unavailable


Millie Bobbie Brown var en av de yngsta någonsin att bli Emmy-nominerad

via GIPHY

Hon vann inte, men bara att som 13-åring bli nominerad för sin roll i Stranger Things är stort.Julia Louis-Dreyfus blev historisk, igen

via GIPHY

Julia är lite som tv-världens Meryl Streep. Hon är drottningen av komedi och blir år efter år nominerad, och år efter år så vinner hon. Alla för sin roll i Veep. Hon har nu vunnit i kategorin ”Bästa kvinnliga skådespelare i en komediserie” sex år i rad, något som ingen annan kvinna har gjort i den här kategorin tidigare.


Skådisarna från Big Little Lies hyllade kvinnor

via GIPHY

Det var KRAFTFULLT att se så många fantastiska kvinnor på samma scen, som vann pris för att de gjort en serie om kvinnor. När de vann priset för ”Bästa miniserie” pratade Reese Witherspoon om vikten av att berätta historier om kvinnor och göra de till hjältar i sina egna berättelser.


Flera kändisar bar blåa band

Elisabeth Moss

Det är inte första gången som en Hollywood-gala är politisk. De blå bandet syntes även under Oscarsgalan i februari och representerar American Civil Liberties Unions initiativ ”Stand with ACLU”, en organisation som jobbar för mänskliga rättigheter i USA.

Foto: IBL, giphy.com