Bästa filmerna från 2010-talet – vilka har du sett quiz?

100 bästa filmerna från 2010-talet – hur många har du sett?

Ett decennium är snart slut och många storfilmer har passerat genom åren. Men hur många av de bästa filmerna från 10-talet har du sett? Gör vårt quiz och få svar!

Vi vet, det känns helt sjukt men från och med 2020 lämnar vi 2010-talet bakom oss och kliver in i ett helt nytt decennium. Det glada 20-talet är snart här igen men innan dess vill vi ju summera lite av nöjesdecenniet som gått. Till att börja med vilka som varit årtiondets allra bästa filmer.


Att välja ut de bästa filmerna från ett helt decennium är såklart ingen enkel match. Det finns många kriterier man skulle kunna gå efter men vi har valt att utgå från filmsajten Rotten Tomatoes ranking. På Rotten tomatoes listor över årtiondets bästa filmer kommer till och börja med bara filmer in som har 40 eller fler kritiker som recenserat dem. Därutöver krävs att följande kriterier uppfylls:

– Att 75 procent av alla kritiker som gett filmen en positiv recension.

– Minst fem av de kritikerna måste vara så kallade ”certifierade Top Critics”.

– För att storfilmer ska komma in på listan krävs istället för 40 recensioner att hela 80 recensioner gjorts av filmen.

Utefter detta har filmsajten gjort listor för varje år under 2010-talet och vi har således valt ut de 10 bästa från varje år, detta för att få en spridning på filmerna under hela årtiondet.


Men nog snackat, hur många filmer av dessa har du egentligen hunnit se under de tio år som gått? Är du nästa Ronny Andersson eller behöver du kanske ägna de närmsta veckorna åt lite hederlig bingetittning? Gör vårt test och få svaret direkt!

Källa: Rotten Tomatoes