The Sims galna saker i spelet

11 sjuka saker vi alla gjort när vi spelat Sims

Sälja badstegen, ragga upp liemannen eller få barn med en alien. I princip allt och lite till är möjligt i spelet The Sims. Här är 11 sjuka grejer många av oss förmodligen gjort under spelets gång.

Jag tillhör generationen som växte upp med spelet The Sims. Alltså första versionen där fuskkoden för att få pengar va KLAPAUCIUS. Jag vet inte under hur många år olika expansionspaket stod på min önskelista. Det var husdjur, det var trolleri och det var semesterversionen.

Idag finns The Sims i nya versioner som inte kräver cd-skivor. Jag testade faktiskt att spela mitt gamla favoritspel såhär 20 år senare, vilket var lika kul som när jag var yngre (förutom att jag höll på att bli galen eftersom jag inte förstod hur man byggde grund). Det roliga (sjuka?) är att det fortfarande går att utsätta sina simmar för otroligt mycket märkliga saker. Till mitt försvar brukade jag faktiskt vara rätt snäll mot mina simmar. Men visst har jag också sålt badstegen.


Här är 11 sjuka saker vi alla utsatt våra simmar för:

Sålt badstegen…

Alla som spelat Sims vet vad detta innebär. Din sim går ner i poolen och plötsligt låter det ”katsching”. Du har sålt badstegen, vilket aldrig slutar väl.

Selling steps in pool the sims

Vi alla har gjort det…

Skapat kyrkogård på tomten

Vissa tog det här med badstegen ett steg längre (faktiskt inte jag, men en tjej i mitt kvarter gjorde detta och det skvallrades). Hon byggde en stenkyrka och lät helt enkelt x antal simmar simma ihjäl sig för att få gravstenar att ”inreda med”.

Kodat bort pixlad nakenhet

Lått oss vara ärliga. Vi alla undrade hur våra simmar såg ut nakna. Normalt sett dök det upp pixlade rutor när de tog av sig kläderna för att till exempel duscha. Men dessa gick att få bort med hjälp av en fuskkod.

Kod bort pixlar i The Sims

Erkänn, vi alla har gjort det!

Låtit socialen ta barnen

Man kan ju tycka att två underbara simmar ska få ett härligt barn. Men så är inte fallet. En gång fick min simsfamilj ett barn som var vidrig mot alla gäster. Dessutom förstörde hon trädgården. Så min sim ringde socialen.

Haft en målare instängd i källaren

Finns det ens någon som låter sina simmar ta ett normalt jobb och tjäna pengar långsamt? Nej, jag trodde väl inte det. Dock finns det andra alternativ än att fuska. Till exempel det barbariska valet att ha en så kallad målare i källaren. Helt enkelt en sim som hålls instängd för att måla tavlor så att de kan säljas för stora summor.

Paintergoblin The sims

Sadistiskt är ordet.

Låtit någon myspysa ihjäl sig

I Sims heter det inte sex. Man har myspys. Eller ”woohoo”. Och det går faktiskt att woohooa ihjäl någon. Från att ligga bland lakanen så poff, blir en av dem en urna.

Fått din sim gravid med en alien

Ibland var det lätt men ibland jättesvårt. Jag pratar såklart om att låta din sim bli bortförd av aliens. Hade du riktig tur kunde hen komma tillbaka gravid för att sen föda ett alienbarn. Efter googlande verkar det bara ha varit manliga simmar som kunde bli gravida med utomjordingarna.

Alienbarn the Sims

Gulligt litet alienbarn!

Låtit din sim bli kär i liemannen

Jo, det går faktiskt. Men grejen är bara att det är svårt att få till kvalitetstid med dödsängeln själv. Kort sagt måste en hel del personer i ditt simshushåll dö för att ni ska kunna ses.

Gjort husdjur till människor

I det gamla expansionspaketet Makin Magic kunde du förvandla dina husdjur till människor, så att du kunde umgås ännu mer med dem. Det visade sig dock att vissa karaktärer blev otrevligare som människor än när de var djur.

Hund blir sim i The Sims

Trolleri trollera! Husdjur blir sim!

Fått ett spökbarn

Enligt internet ska det gå att woohooa med en död sim och på det sättet få ett litet lysande spökbarn.

Ghost baby The Sims

Hej lilla spökbarn!

Raggat upp kronofogden

Om dina simmar inte betalar sina räkningar kommer det en sim med en stor grej som ser ut som en pistol för att utmäta dina skulder. Med detta magiska verktyg beslagtas dina saker med ett klick. Det går dock att inleda en affär med kronofogden.

Läs mer:

Nu bir The Sims tv-serie – här är allt vi vet

Jag spelade Sims för första gången på 20 år – här är 33 tankar jag hade

Älskar du The Sims? Här är 5 andra spel du kommer vilja testa