Sex Education säsong 2 Netflix

12 frågor vi har efter att ha sett säsong två av Sex Education

Aldrig har åtta avsnitt känts så korta! Säsong två av Sex Education väcker minst sagt många frågor om fortsättningen. Här är de 12 viktigaste! OBS: Spoilervarning!

Säsong två av Sex Education hade premiär på Netflix fredagen den 17 januari. I de nya avsnitten fick vi såklart fortsätta följa Otis och hans mamma Jean. Ursäkta, doktor Milburn menar jag. Men vi fick även se mycket mer av Maeve, Ola, Lily, Eric, Adam och Jackson. Tydligt blev också att Otis mammas kille, Jakob, som spelas av Mikael Persbrandt, fick mycket mer utrymme denna säsong (vilket fansen tjatat om). Vi fick dessutom träffa helt nya karaktärer, som Rahim, Maeves mamma och Isaac.

Netflix gick på förhand ut och meddelade att säsongen handlar om kvinnlig frigörelse, vänskap, att upptäcka sig själv och att bli sedd och representerad. Och jag kan bara hålla med. Men det här är ingen recension. Här är 12 frågor jag har efter säsong två (som tog slut alldeles för snabbt). Just det, en spoilervarning är på sin plats här. Sluta läs om du inte sett klart säsong två.

Vad händer med Otis och Maeves relation?

I alla de åtta avsnitten av säsong två önskade jag att vi skulle få se en återförening mellan Otis och Maeve. De är ju som två magneter som dras mot varandra. Otis: Om det är någon gång du måste släppa dina nojor och din rädsla för att göra fel, är det nu, ville jag skrika under cirka alla avsnitt. Och Maeve: Släpp garden fast jag vet att det är svårt! Till slut gjorde Otis och Ola slut och det var med andra ord äntligen dags för återföreningen mellan honom och Maeve. Men den kom aldrig! Maeves nya granne Isaac satte käppar i hjulet och raderade det kärleksfulla meddelandet Otis pratat in på hennes telefon. Tack Isaac för det… Not.

Vad kommer hända mellan Maeve och Isaac?

Vänskapen mellan Maeve och Isaac blommar. De bondar kring att de båda haft en turbulent uppväxt. Men vad kommer Maeve säga när (om?) hon får reda på att han sabbat återföreningen mellan henne och Otis…?

Är Eric och Adam ett par?

Scenerna med Adam Groff som är rädd för att komma ut men sakta kryper ur sitt skal, skaffar vänner och till sist vågar erkänna för alla att han vill hålla hand med Eric var det som berörde mig mest under hela säsongen. När Erics mamma sa ”He doe’s not make you sparkle”, om Erics dåvarande kille, Rahim, kände jag bara: EXAKT SÅ. Det ska ju vara Eric och Adam. Vi kan ju utgå från att de inleder något. Men vad? Jag vill se mer! Och hur mår Rahim?

Vad händer med Maeves mamma och halvsyster?

Den knackiga relationen mellan Maeve och hennes mamma började äntligen stabilisera sig. Samtidigt kändes det ju tyvärr bara som en tidsfråga innan det skulle skita sig. Mamman började använda droger igen och Maeve ringde socialen för att rädda sin treåriga halvsyster. Det fick hennes mamma att fullständigt tappa det och hon åkte iväg med orden ”jag kommer aldrig förlåta dig för det här”. Hur drabbar det här Maeve? Kommer vi få se mer av hennes mammas resa?

Ska Otis få ett syskon?

Otis mamma, sexterapeuten doktor Jean Milburn är i början av klimakteriet. Samtidigt är hon gravid. Lite oklart, ja. Men nåväl. Den här bomben väcker sannerligen många frågor. Ska Otis få ett syskon? Ska Jean berätta för Jakob som hon inte längre är tillsammans med? Ska Otis eventuellt vara storebror till sitt ex halvsyskon?

Kommer Jean och Jakob hitta tillbaka till varandra?

Jean kysste sin exman. Och relationen till Jakob tog slut. Men nu ångrar hon sig. Frågan är om de kommer hitta tillbaka till varandra. Just nu verkar det ju som att de ska ha barn ihop…

Hur blir relationen mellan Otis och hans pappa Remi?

Den stökiga författaren med ett sexmissbruk, Otis pappa Remi, erkände tillslut att han var ett ”rövhål”, som han själv uttryckte det. Men kommer han ändra sig? Kommer han jobba på relationen till sin son?

Hur kommer Jackson hantera att inte simma?

Till slut berättade Jackson för sina mammor att han inte ville simma längre. Och även om han spelade huvudrollen i skolmusikalen så känns det inte som att vi fick svar på om teater är hans kall. Vad kommer hända nu?

Hur mår skolans rektor, Mr Groff egentligen?

Först drabbas skolan av masshysteri på grund av ett påstått klamydiautbrott och därifrån blir det bara värre. Rektor Groff har tappat kontrollen för längesen. Han får hård kritik för den bristande sexualundervisningen, frun lämnar honom, han sover på kontoret och i sista avsnittet tvingas han ta ledigt omedelbart. Vilket blir nästa steg?

Kommer Adams mamma ta tillbaka sin make, rektor Groff?

Till slut fick hon nog och sa att hon ville skiljas. Men vad händer nu? Rektor Groff vill att hon ska ta tillbaka honom, men det verkar inte hända. Fru Groff har istället upptäckt dildon, går ut och dansar och har börjat äta mango.

Kommer vi någonsin få en förklaring till varför Lily ritar snoppar överallt?

Det här har jag undrat sedan första säsongen. Men det fortsätter i säsong två. På kvarsittningen ritar hon snoppar, musikalen hon ansvarar för är full av snoppar och på den tecknade affischen för föreställningen står Romeo och Julia i en skog av snoppar, vilket minst två karaktärer påpekar.

När kommer säsong 3 av Sex Education?

Netflix har ännu inte bekräftat om det blir en tredje säsong av Sex Education. Men med tanke på alla lösa trådar så känns det ju som att det måste komma mer!?

LÄS MER:

Recap: Detta hände i ”Sex Education” säsong 1

Det handlar Sex Education säsong 2 om – här är trailern

Se Baaams exklusiva intervju med Gillian Andersson från Sex Education