12 oväntade kändisar som har varit med i Vänner

12 oväntade kändisar som har varit med i Vänner

Kommer du ihåg när Brad Pitt och Kristin Davis gästspelade i Vänner? Här är exempel på tolv skådisar som många nog inte minns från serien.

Mellan 1994 och 2004 var Vänner serien som mer eller mindre alla pratade om. Handlingen utspelade sig i New York och kretsade kring karaktärerna Joey Tribbiani, Phoebe Buffay, Monica Geller, Chandler Bing, Ross Geller och Rachel Green. Sex vänner i tjugoårsåldern som tillsammans gick igenom livets höga toppar och djupa dalar.

Under tidens gång gästades serien även av flera andra skådespelare, däribland Brad Pitt och Kristin Davis. Här är exempel på tolv, numera välkända hollywoodstjärnor, som faktiskt har medverkat i Vänner:

Dakota Fanning

2004 gästade Dakota Fanning Vänner och där spelade hon rollen som Mackenzie, en åttaårig tjej som bodde i huset som Chandler och Monica köpte. Mackenzie och Joey blev nära vänner, eftersom Mackenzie inte ville flytta ifrån huset och Joey inte ville att Chandler och Monica skulle flytta in och lämna honom utanför.

Sedan Vänner har Dakota Fanning bland annat spelat i Once upon a time in Hollywood och The alienist.

George Clooney

I säsong 1 av Vänner syns George Clooney i rollen som läkare. Han och hans kollega, skådespelaren Noah Wyle, stötte ihop med Rachel och Monica på sjukhuset – och efter att ha undersökt Rachel för skadan som hon kom in för bjöd de ut henne och Monica på dubbeldejt.

Sedan Vänner har George Clooney bland annat spelat i Up in the air och The American.

Kristin Davis

2000 gästade Kristin Davis Vänner, och då spelade hon rollen som Erin. I serien börjar Erin och Joey att dejta, och även om det till en början verkar som att Erin tycker om Joey erkänner hon efter ett tag att det inte finns någon gnista mellan dem.

Sedan Vänner har Kristin Davis bland annat spelat i Sex and the city och Trubbel i paradiset.

Winona Ryder

I säsong 7 av Vänner dyker Winona Ryder upp i rollen som Rachels gamla studiekompis Melissa Warburt. Under deras sista år på college kysstes vännerna, och när de plötsligt springer in i varandra igen bestämmer de sig för att äta middag tillsammans.

Samtidigt vill Rachel bevisa för Phoebe att hon kan vara galen om hon vill – och bestämmer sig därför för att kyssa Melissa igen… Detta leder dock till att Melissa erkänner att hon fortfarande älskar Rachel – och den obekväma stämningen är ett faktum.

Sedan Vänner har Winona Ryder bland annat spelat i Stanger things och Black swan.

Bruce Willis

I säsong 6 av Vänner dyker action-stjärnan Bruce Willis upp i rollen som pappa till Ross betydligt yngre flickvän Elisabeth. Rolltolkningen ledde senare till att Bruce Willis vann en Emmy.

Sedan Vänner har Bruce Willis bland annat spelat i Die hard och Unbreakable.

Brad Pitt

2001 gästade Brad Pitt Vänner, och han gick då in i rollen som Will Colbert, en gammal high school-kompis till Ross och Rachel. Under studietiden var Rachel väldigt elak mot Will, och därför startade han klubben ”Jag hatar Rachel” tillsammans med Ross.

Sedan Vänner har Brad Pitt bland annat spelat i Vice och Once upon a time in Hollywood.

Brooke Shields

1995 gästade Brooke Shields Vänner och där spelade hon Erika Ford, en mentalt ostabil karaktär som började förfölja Joey efter hans medverkan i Days of our Lives.

Sedan Vänner har Brooke Shields bland annat spelat i The boy who cried werewolf och Lipstick jungle.

Julia Roberts

Säsong 2 av Vänner gästades av ingen mindre än Julia Roberts. Hon spelade rollen som Susie Moss, och var barndomsvän med Chandler. När de plötsligt stötte ihop igen utkrävde hon en hämnd på honom för en pinsam incident från deras förflutna.

Sedan Vänner har Julia Roberts bland annat spelat i Lyckan, kärleken och meningen med livet och Mona Lisas leende.

Cole Sprouse

Mellan säsong 6 och 8 spelade Cole Sprouse rollen som Ross och Carols son, Ben Geller-Willick, i Vänner. Ben växte upp med sin mamma och hennes nya fru Susan, och Ross fick endast ”passa” Ben emellanåt.

Sedan Vänner har Cole Sprouse bland annat spelat i Riverdale och Five feet apart.

Ellen Pompeo

I säsong 10 av Vänner gästspelar Ellen Pompeo i rollen som Missy Goldberg. Hon är Ross och Chandlers gamla rumskompis från college, och med tiden visar det sig att både Ross och Chandler är intresserade av sin studiekamrat.

Sedan Vänner har Ellen Pompeo bland annat spelat i Grey’s anatomy och Old school.

Reese Witherspoon

I säsong 6 av Vänner gjorde Reese Witherspoon entré, och även om hennes karaktär bara var med i två avsnitt gick den inte obemärkt förbi. Reese spelade nämligen rollen som Rachels bortskämda och kaosartade lillasyster Jill Green – som började dejta Ross för att irritera Rachel, och shoppade upp sin pappas alla pengar.

Sedan Vänner har Reese Witherspoon bland annat spelat i Big little lies och Legally blonde.

Ben Stiller

I säsong 3 av Vänner syns Ben Stiller i rollen som Rachels pojkvän Tommy. Ganska fort efter att Rachel och Tommy börjat dejta visade det sig dock att han hade väldigt argsinta personlighetsdrag.

Sedan Vänner har Ben Stiller bland annat spelat i Zoolander och Den där Mary.

10 ögonblick vi aldrig glömmer från Vänner
Slå på ljud

Foto: Warner Bros

Läs mer: 

Bildspecial: Så ser Vänner-skådisarna ut i dag

Därför ville inte Reese Witherspoon göra comeback i Vänner

Nya uppgifter: Återföreningen av Vänner närmare än någonsin!