365 dagar Netflix

13 memes du måste se om du sett (den asdåliga) filmen 365 days

Are you lost babygirl? Den repliken är bara en av anledningarna att jag stängde av filmen 356 days på Netflix. Här är 13 memes till dig som också behöver stöd efter denna film.
Fem scener från bröllopsfilmerna vi aldrig glömmer
1:15

Efter reklamen: Fem scener från bröllopsfilmerna vi aldrig glömmer

(1:15)

Slå på ljud

Filmen med titeln 365 days beskrivs såhär på Netflix: ”Hon känner sig kvävd i sitt förhållande. Men kommer luften bli lättare att andas i en annan mans fångenskap?”.

Lika obehaglig som den meningen är, lika dålig är filmen. Handlingen kretsar kring kvinnan Laura som är tillsammans med en mansgris. På semestern blir hon kidnappad av Massimo, medlem i den sicilianska maffian. Han är ”kär” i henne och har bestämt sig för att spärra in henne i ett år för att ”ge henne chansen” att bli kär i honom. Blir hon inte det ska han släppa henne. Oj, vad snällt. Verkligen.

”I särklass det sämsta jag sett”

Det ska krävas mycket för att jag ska orka resa mig upp och stänga av en film när jag poppat popcorn, tänt ljus och krupit upp i mitt bästa hörn i soffan. Men efter en halvtimme fick jag nog. 365 days är i särklass det sämsta jag sett. Och den ligger just nu etta på Netflix. För att inte förlora hoppet helt om världen tänker jag anta att det är för att alla vill se om den faktiskt är så dålig som alla säger. Skådespeleriet är… icke existerande. Replikerna är… jag saknar ord. Men framför allt så känns det som att vi åkt tillbaka i tiden cirka 1 000 år när det kommer till kvinnosynen.

Zara Larsson sammanfattar det bra på sin Instastory: ”Till alla er som gillade den, HUR mår ni? Är ni okej? Behöver ni prata”?

För att skriva denna text tvingade jag mig själv att se klart filmen. Inte ens på arbetstid. Vill typ ta ut komptimmar. Såklart har jag behövt finna stöd på the world wide web efter denna filmupplevelse. Blir dock rasande över att hälften av alla memes om filmen handlar om folk som tycker att Massimo är najs. Själv tycker jag inte att en grov romantisering av våld och övergrepp bör beskrivas med ordet najs.


Här är 13 memes alla som sett 365 Days måste se:

https://twitter.com/twanatyesha/status/1272708321880006656?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1272708321880006656&ref_url=https%3A%2F%2Fthetab.com%2Fuk%2F2020%2F06%2F16%2F365-days-memes-reactions-netflix-161803

Ena stunden sitter karaktärerna på jobbmöte. Plötsligt är det typ 50 Shades of Grey upphöjt till 10, men med sämre handling.

Exakt så.

Thank u, next.

Denna replik säger Massimo alltså inte bara en gång under filmen. Tyvärr.

Ordet cringe behöver eventuellt göra comeback.

Massimo: ”Jag kommer inte röra dig förrän du är redo” – klipp till Laura som försöker fly varpå Massimo tar stryptag på henne…

Send help.

Var finns närmaste kloster?

Tack!

Öppet råd till omvärlden.

Tänker som sagt intala mig själv att människor ser den här filmen för att ”se hur dålig den faktiskt är”.  Annars orkar jag inte med världen.

……

5 procent ”film”. 95 procent porr.

Läs mer:

Jag spelade Sims för första gången på 20 år – här är 33 tankar jag hade

32 tankar jag hade när jag såg första avsnittet av Tiger King på Netflix

31 tankar jag hade när jag såg premiären av Big Brother