Lindsay Lohan hade 2019 ett realityprogram där hon drev sin beach club i Grekland.

Lindsay Lohan hade 2019 ett realityprogram där hon drev sin beach club i Grekland.

TT

17 år efter Mean girls – det gör Lindsay Lohan i dag

Hon var ett av 00-talets största stjärnskott, men efter en hel del personliga problem försvann Lindsay Lohan mer eller mindre från Hollywood.
Så vad gör Lindsay Lohan i dag?
5 snackisar från veckan som gått
1:16

Efter reklamen: 5 snackisar från veckan som gått

(1:16)

Slå på ljud

1998 gjorde den då 11-åriga Lindsay Lohan skådisdebut i komedin Föräldrafällan där hon spelade tvillingarna Hallie Parker och Annie James som bestämmer sig för att byta plats med varandra och se till så att deras skilda föräldrar hittar tillbaka till varandra.

Därefter fortsatte skådespelarkarriären med roller i filmer som Life-size och Get a clue innan hon syntes i en till förväxlingskomedi: Freaky friday (2003) där hon byter kropp med sin mamma, spelad av Jamie Lee Curtis. Båda skådespelarna fick över lag god kritik för sina insatser och filmen spelade in 160 miljoner dollar.

Livet efter Freaky friday

Året därpå kom nästa succé för Lindsay Lohan när hon spelade Cady Heron i kultklassikern Mean girls. Det blev den första rollen som hon spelade utan Disneys inblandning, och räknas som hennes stora genombrott.

2004 började hon också släppa musik. Debutplattan Speak kom i december, och året därpå släpptes hennes andra, A litte more personal (raw).

I och med det stora genombrottet blev Lindsay Lohan väldigt omskriven, så också hennes personliga problem. Efter en trafikolycka 2007 åkte hon fast för att ha kört påverkad och hon skrev in sig på ett rehabiliteringscenter. Hon dömdes också till 90 dagars fängelse 2010 för att ha brutit mot en villkorlig dom från 2007, då hon enligt domaren uteblivit från behandlingar av sitt drogberoende.

Så lever Lindsay Lohan i dag

De senaste åren har det varit tystare från stjärnan. En anledningen till det kan vara att hon faktiskt lämnat Hollywood och nu bor i Dubai sedan ungefär sju år tillbaka. Hon har tidigare också bott i London. Det berättar hon om i en intervju från förra året med skådespelaren och komikern David Spade.

– Jag har inte varit i L.A. på över tio år. Jag bytte plan på flygplatsen en gång när jag skulle till Australien, men det är allt, säger hon.

– Jag tror att papparazzi definitivt skrämt mig en hel del, och jag har inte varit där på ett tag. Men jag har inte heller haft någon anledning att åka dit, förklarar Lindsay Lohan.

Ifrån Dubai jobbar hon nu bland annat med att designa smycken med Englandbaserade Lily Baker jewels. Hon fortsätter också göra musik. Förra året släppte hon singeln Back to me, och i år kom låten Lullaby.

Hon har också gjort skådespelarcomeback, som röst till Ziva i den animerade tv-serien Devil may cry. Det är hennes första roll sedan 2019 när hon var med i thrillern Among the shadows.

Lindsay Lohan har också varit en av panelmedlemmarna i den första säsongen av Australiens Masked singer. Hon skulle egentligen vara med under den andra säsongen också, men pandemin satte stopp för det. Om gränserna öppnas och hon kan resa över till Australien återstår att se – men förhoppningsvis får vi se henne i rutan snart igen.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Quiz: Vilken ikon från 00-talet är du mest lik?
Paris Hilton berättar om sveket från Lindsay Lohan
Lindsay Lohan avslöjar: En uppföljare till Mean Girls är på gång