Spice Girls ska göra ny film.

20 år efter Spice World – nu kommer en ny Spice Girls-film

Spice up your life! En ny Spice Girls-film är på väg. Denna gång är den animerad och görs i samarbete med manusförfattaren till Legally Blonde, Kirsten “Kiwi” Smith.

För lite mer än 20 år sedan peakade Spice Girls-hypen i och med filmen Spice World – The Movie. När filmen kom till Sverige hade gruppen Spice Girls funnits i fyra år – och folk var intet ont anande om det kommande uppbrottet två år senare.

Blev du sorgsen nu? Bli inte det! För nu verkar det som att en ny Spice Girls-film är i vardande. Och den här gången är den animerad!

Enligt Entertainment Weekly ska Spice Girls göra filmen i samarbete med Paramount Animations. Tv-producenten Simon Fuller, som skapade Idol-formatet, är inkopplad och likaså Kirsten ”Kiwi” Smith, manusförfattaren till Legally Blonde.

Filmproduktionen är fortfarande i ett väldigt tidigt stadie, och enligt uppgift förhandlar gruppmedlemmarna fortfarande med Paramount. Enligt vd:n Mireille Soria ska Spice Girls-medlemmarna vara oerhört involverade i filmen, rapporterar The Hollywood Reporter.

Spice Girl på turné

Melanie Brown (Scary spice), Emma Bunton (Baby spice), Geri Horner (Ginger spice) och Melanie Chisholm (Sporty spice) är just nu mitt uppe i sin turné med bland annat tre konserter på Wembley Stadium i London inbokade. Den femte medlemmen, Victoria (Posh spice) Beckham, valde som bekant att avstå återföreningen till förmån för sin modekarriär.

– Det jag sysslar med nu är min passion och det är ett heltidsjobb, har hon tidigare kommenterat sitt icke-deltagande.

Men däremot kommer man kunna skymta henne i publikhavet med lite tur.

– Jag vet att jag kommer att känna mig lite utanför när de andra står på scen. Trots allt kommer en del av mig alltid att vara en Spice Girl, säger hon till The Guardian.

Läs mer:

Miljontals människor hyllar Adele för hennes Spice Girls-bild

15 saker du minns om du var ett ÄKTA Spice Girls-fan

Redan 1997 tog Spice Girls ställning mot sexism – se klippet här