Ben och Felicity

20 år senare: Så ser Felicity, Ben och Noel ut idag

Den har gått 20 år sedan Ben viskade sig in i Felicitys (och många andras) hjärta, medan Noel och alla som höll på honom stod bredvid och väntade på att hon skulle tänka om. Minns du hur det gick? Häng med på en nostalgitripp! Och så har vi så klart kollat upp vad de tre haft för sig sedan dess.

Runt millennieskiftet (närmare bestämt 1998-2002) delades den unga kvinnliga tv-publiken upp i två läger. Team Ben och team Noel. Få kärleksdraman har varit så oerhört engagerande och nagelbitande som huruvida läkarstudenten och cafébiträdet Felicity skulle välja den snälle mörkhårige Noel eller den svåre, blonde Ben.

Visste du föresten att Scott Speedman först castades som Noel? (!) Men så hittade man ingen Ben, och gjorde Speedman till Ben, och fann istället Scott Foley som Noel. Tänk vad annorlunda allt kunde blivit. 

Var du team Ben eller team Noel? Och med handen på hjärtat – kan du se mönstret i ditt eget kärleksliv så här 20 år senare?

Felicity Porter – Keri Russell

Felicity flyttade till New York för att plugga till läkare, men ville egentligen utveckla sitt konstintresse, och en bit in i serien trotsade hon sina föräldrar och bytte bana. Under åren hann Felicity och hennes vänner lära sig mycket om sig själva.

Men ja, visst var storyn till stor del fokuserad på hennes kärleksrelationer – där bland annat otrohet, missförstånd, och oplanerade graviditeter satte käppar i hjulet. Den näst största snackisen var när Felicity i ett försök att gå vidare klippte av sig sitt långa, lockiga hår i säsong två.

Keri Russell nu

På senare år är Keri Russell mest känd för sin roll som KGB-agent i The Americans, men hon har också varit med i exempelvis Mission Impossible 3 och Wonder Woman. Privat är hon sedan 2013 ihop med sin motspelare i The Americans, Matthew Rhys, och de har ett barn ihop. Russel har sedan tidigare två barn.

Ben Covington – Scott Speedman

High School-förälskelsen Ben var huvudanledningen till att Felicity lämnade kaliforniska Palo Alto för New York. Han var också Felicitys kollega på Dean and Deluca (minns du förresten chefen Javier!?). Han var lite introvert och svår med en strulig bakgrund, men alla som var team Ben visste att han innerst inne ville ha Felicity.

Scott Speedman nu

Scott Speedman är kanske den vi sett minst av sedan det begav sig. Han har medverkat i många tv-serier och filmer, men som sällan gjort större succé. Filmen Älska mig igen är dock en klart sevärt romantisk historia och även Barefoot, Animal Kingdome och Underworld har fått helt ok recensioner.

Även privat är Scott Speedman en kvinnotjusare. Just nu har han ingen officiell partner, men har tidigare haft romanser med en lång rad skådespelerskor, bland dem Heather Graham och Gwyneth Palthrow.

Noel Crane – Scott Foley

Lite lättare med orden hade den mörkhårige helyllekillen Noel. Upprepade gånger försökte Felicity komma över Ben, och Noel fanns (nästan) alltid där troget väntande, även om han också dejtade andra. Men tajmingen blev aldrig riktigt rätt, och den där riktiga kemin saknades, åtminstone från Felicitys sida. Trogna Noel-fans ville bara att hon skulle inse att han var det bättre valet.

Scott Foley nu

Scott Foley har vi sett i såväl Grey’s Anatomy som Scrubs och Scandal. Scott Foley var under några år gift med Jennifer Garner (som ju spelade hans flickvän Hannah i säsong 1), men är sedan 2007 gift med Marika Dominczyk som vi sett som bland annat Eliza Minnick i Grey’s Anatomy. Tillsammans har de tre barn.

Hur slutade det då?

Det blev till slut Ben som fångade Felicitys hjärta. Men vi fick också se ett alternativt slut med Noel, minns ni? Efter att hon valt Ben, men han gjort bort sig rejält i slutet, börjar Felicity tvivla på om hon gjort rätt.

Och, voilá – så kommer en ganska märklig twist med en tidsresa som låter Felicity åka tillbaka till seriens början och istället välja Noel. Även det slutet lät dock tittarna förstå att Ben ändå var det rätta valet för Felicity. För trots sina misstag, växter han under seriens gång. Och visst var Keri Russell och Scott Speedman ett par även i verkligheten och dejtade under de sista åren av inspelningarna.

Foto: TT

Källa: Wikipedia, N.Y Times, ABC

LÄS MER:

Så gick det sen för skådisarna i Dawson’s Creek

Kommer du ihåg Leighton Meester från Gossip Girl? Så ser hon ut i dag

Kommer du ihåg Mischa Barton från The O.C? Så ser hon ut i dag