25 saker du inte visste om Fifty shades of Grey

25 saker du inte visste om Fifty shades of Grey

Har du också blivit besatt av Fifty Shades of Grey? Här är 25 saker du nog faktiskt inte kände till om den omtalade filmen!

1. Okej, vi vill inte inleda med att göra någon besviken, men du kommer inte få se Mr. Grey helnaken i Fifty Shades of Grey-filmen. Tyvärr.

2. Däremot är Dakota Johnson, som spelar Anastasia Steele, naken vid flera tillfällen i filmen.

3. Filmen är bara början på trilogin. Det har nämligen bekräftats att det kommer två filmer till, baserade på de övriga böckerna i serien. Wiho!

4. Sexscenerna i filmen fick enligt uppgift filmas flera gånger, eftersom regissören inte ansåg att de var tillräckligt heta och att kemin inte fanns där från början mellan skådespelarna.

5. Dakota Johnson har utsatts för en riktig hatkampanj inför filmpremiären. Många på nätet har visat sin besvikelse för att hon fick huvudrollen, men själv säger hon att hon inte bryr sig om hatet.

6. Filmen har 15-årsgräns. I Storbritannien måste du vara 18 år för att få se den på bio.

7. Rita Ora gästspelar i filmen! Sångerskan spelar Christian Greys adopterade yngre syster Mia.

8. Charlie Hunnam skulle egentligen haft huvudrollen som Christian Grey, men han hoppade av när inspelningen skulle dra igång eftersom han ansåg att hans schema redan var för stressigt.

9. Filmen har kritiserats för att vara kvinnoförnedrande.

10. Böckerna är från början baserade på Twilight. Författaren E.L James skrev fanfiction under titeln Master of the Universe, där hon använde sig av huvudkaraktärerna Bella och Edward från vampyrsagan. När hon senare utvecklade sin egen historia ersatte hon dem med Christian Grey och Anastasia Steele.

11. Dakota Johnson tycker att hennes karaktär i filmen är lite tråkig.

12. Filmen (och böckerna) har inspirerat en rad olika produkter, och i dag kan du bland annat köpa Fifty shades of Grey-vin.

13. Sångaren Olly Murs har hävdat att Fifty shades of Grey är inspirerat av hans eget liv. Kan han ha en lite vildare sida, tro?

14. Fifty shades of Grey-trilogin är en av de bästsäljande böckerna någonsin, med över 100 miljoner exemplar sålda.

15. När den första boken släpptes i Pennsylvania, USA, kunde man se en ökning i försäljningen av rep och silvertejp, vilket förmodas ha att göra med bondagescenerna i boken.

16. En amerikansk undersökning visade att 44% av de tillfrågade kvinnorna hellre läser Fifty shades of Grey än att ha sex på riktigt.

17. När skådespelerskorna gjorde audition för rollen som Anastasia fick de läsa en monolog från svenska Ingmar Bergmans klassiska Persona från 1966.

18. Angelina Jolie tillfrågades att vara regissör för filmen, men tackade nej.

19. Katie Holmes och Elizabeth Olsen var också påtänkta för rollen som Anastasia.

20. Böckerna har översatts till över 50 olika språk.

21. Jamie Dornan var tvungen att lära sig att använda en piska inför filminspelningen, och han har sagt att det påminner om flugfiske.

22. Bokens omtalade ”tampongincident” finns inte med i filmen.

23. Beyoncé spelade in sin tio år gamla hitsingel Crazy in love på nytt, speciellt för filmen.

24. Kim Kardashian fick se filmen i förväg och skrev entusiastiskt på Twitter att det var en av de bästa filmer hon någonsin sett.

25. BDSM-utövare är upprörda av 50 shades, eftersom de anser att utövandet inte är korrekt porträtterat i varken boken eller filmen.

Här kan du läsa ännu mer om Fifty shades of Grey!

Foto huvudbild: All Over Press