Recap Game of Thrones Season 8 Episode 6

28 frågor vi har efter att ha sett finalavsnittet av Game of Thrones

Game of Thrones är slut men våra frågor bara fortsätter att dyka upp. Här är några saker vi kanske aldrig kommer att få svar på.

Så var det slut. Efter åtta långa säsonger av Game of Thrones är sagan om is och eld över. Den senaste säsongen har varit minst sagt omdebatterad och det är inte utan viss kluvenhet vi nu rundar av serien. Slutet var åtminstone verkligen ett slut, boken är stängd och historien har nått vägs ände. Men, det finns rätt många saker vi aldrig fick svar på under den (något kortare) säsongen.

Här är 28 saker vi fortfarande undrar.


1. Är precis alla i King’s Landing döda? Eller finns det några kvar som gömmer sig för Dany?

2. Råkade Jaime och Cersei stå på det enda stället av salen där stenar rasade in? Hade de sådan otur?

3. Hur kan Jaime och Cerseis huvuden vara helt intakta fastän de blivit krossade av stenar? Det enda som borde vara intakt är ju Jaimes guldhand. Och hur hamnade de under typ en sten med massa stenar under sig?

4. Är det aska eller är det snö? Det lär ju vara aska men varför ser det så mycket ut som snö? Är det för att det ska matcha Danys vision om tronsalen från tidigare säsonger?

5. Vad var poängen med Aryas häst? Lämnade hon bara den någonstans? Vad betydde den ens?

6. Varifrån får Dany tag i så många soldater? Dog inte alla Dothrakis i slaget mot de döda? Och hur kan hon ha hundratals Unsullied kvar? Har hon haft några iväg på semester som nu återvänt eller hur går det ihop?

7. Vem har fixat Danys flätor nu när Missandei inte längre är där?

8. Om Jon nu inte får några barn, betyder det att alla Targaryens är utdöda nu?

9. Hur kom de på att Jon dödat Dany om det inte fanns någon kropp? Berättade Jon det bara för alla? Och varför litade de i så fall på honom?

10. Varför godkände bara alla lords att Norden skulle få vara ett självständigt rike medan de måste lyda under en kung? Varför vill inte de också vara självständiga?

11. Och vad spelar det för roll att Norden är självständig om Bran ändå är kung i King’s Landing? Var det bara för att Sansa skulle få bli drottning också?

12. Vad ska The Night’s Watch göra nu när de inte längre behöver skydda folket från The White Walkers? Varför finns de ens kvar?

13. Borde inte Bran veta vad som är väster om Westeros?

14. Vad var poängen med att Arya lärde sig att bära andras ansikten och vara en superlönnmördare om hon aldrig (förutom mot Walder Frey) använde den kunskapen?

15. Och vad var poängen med Azor Ahai-profetian?

16. På riktigt, vad ville The Night King? Allt vi vet om det är för att Bran berättat det men vi har inte fått höra något annat.

17. Så, Hodor dog för att Bran skulle kunna bli kung? Hade han sett in i alla möjliga framtidsscenarion och valde den där han själv blir kung?

18. Bran ville ju inte ens ta över Winterfell, varför accepterade han att bli kung nu?

19. Hur sjutton blev Bronn Master of Coins? Vad har han ens för kvalifikationer? Och vem gav honom Highgarden när Tyrion var i fängelsehålan?

20. Varför skulle Bran behöva en Master of Whispers när han redan vet allt som händer?

21. Och vem är The Three-Eyed Raven nu när Bran är upptagen med att styra riket?

22. Var ska Dothraki leva nu? Åker de tillbaka över havet eller får de ta över ett rike i Westeros? Det som Unsullied tackade nej till (smart, en generation senare hade det ju dött ut ändå, så att säga).

23. När blev Podrick dubbad till riddare?

24. Varför ska Brienne vara med Bran i King’s Landing och inte med Sansa i Winterfell?

25. Kommer vi någonsin få veta vad allting om The Children of the Forest handlade om?

26. Varför fanns det en växt på andra sidan muren? Är det vår nu? Är det för att Nattkungen är död eller för att det bara blivit vår nu?

27. Hur slutar Tyrions skämt?

28. Kommer vi någonsin att samlas runt en tv-serie på det här sättet igen?

Läs mer:

10 mäktiga tv-serier att kolla på när Game of Thrones är slut
Då kommer Game of Thrones-dokumentären The Last Watch – se trailern

Foto: TT/HBO