khaleesi

3 livslektioner du kan lära av Khaleesi

1. Satsa på din dröm – hur långt borta den än tycks vara

Från att ha levt under förtryck i ett arrangerat äktenskap, till att styra över sju kungariken. Daenerys har gått igenom mycket i sin strävan att nå sina drömmar. Hon har förnedrats och varit med om hemska saker, hon har förlorat sin ofödda son och hon har tvingats döda (okej, läsare, don’t try this at home!). Vad vi kan lära oss av Daenerys våldsamma strid för att ta sig framåt och uppåt, är att kämpa även när livet är sjukt tufft. Hur risigt utgångsläget än är just nu så har du en chans värd att slita för. Men låt bli att slakta alla fiender som kommer i din väg.

”Fundera på hur dina relationer se ut och våga ställa krav på dina medmänniskor

2. Låt ingen man förstöra för dig

Numera vågar få bråka med henne. Men männen i Daenerys liv har behandlat henne illa… En missbrukande bror, en fruktansvärd make. Faktum är att alldeles för många kvinnor lever under förtryck av kontrollerande män, i verkliga livet. Acceptera inte att vara en av dem. Fundera på hur dina relationer se ut och våga ställa krav på dina medmänniskor. Daenerys ger tillbaka hårt när hon råkar ut för orättvisor – gör det du också (även om du inte låter huvuden rulla).

3. Var inte rädd att bli lite smutsig

Okej, vi menar inte att du ska äta ett hästhjärta eller vandra genom en hel jäkla öken som Daenerys. Men lite mer symboliskt: Var inte rädd för krävande utmaningar, för sådana kommer att korsa din väg, hur smidig du än är. Vad som skiljer de som verkligen lyckas från alla andra, är att de inte backar för jobbiga och obekväma saker. Utmana dina rädslor. Våga tala inför en grupp människor trots att du inte vågar, eller se din chans att vara lite fräck och berätta för din chef varför du förtjänar en rejäl löneförhöjning mer än någon annan just nu.

Läs också:
Trailer: Se nya trailern för Game of Thrones
Humor: 15 skämt du bara förstår om du älskar Game of Thrones
Kolla in: Nya bilden från Game of Thrones ger hopp om Jon Snow