White Lines på Netflix handlar om

5 anledningar att se nya tv-serien White Lines

Ett ouppklarat mord på Ibiza och oväntade kärleksrelationer. Och mitt i allt en historia om att sörja och att försöka hitta sig själv. Här är fem anledningar att se White Lines på Netflix.
5 fakta om serien Kärlek & Anarki
Slå på ljud

Baaam TV: Mer nöjesnytt ser du här

White Lines är titeln på den nya Netflixserien som handlar om ett mord på Ibiza. Den klassas som en blandning mellan ett kriminaldrama och en thrillerserie.

Huvudkaraktärer är Zoe och hennes bror Axel. Han lämnade Manchester i England som tonåring för att leva livet och satsa på dj-karriären på Ibiza. Men han försvinner och det förändrar livet för både hans familj och vänner.

White Lines Netflix

Zoe reser till Ibiza för att ta reda på varför hennes bror Axel dog. Foto: Netflix

Plötsligt befinner vi oss 20 år framåt i tiden. Axels kropp har hittats och Zoe reser till Ibiza för att försöka reda ut vad som hänt. Det visar sig dra upp en hel del minnen och minst sagt obehagliga upptäckter kring både droger och våld. Som vanligt hinns även ett par rejäla kärleksdraman med.


Här är 5 anledningar att se White Lines:

White Lines utspelar sig på otroliga Ibiza

Det är inte bara vackert. Det är otroligt vackert. White Lines utspelar sig både i Manchester och på Ibiza och kanske är det just konstrasterna mellan det gråa England och det turkosa Ibiza som gör att det känns som att en våg av sommar sveper över en varje gång havet dyker upp i bild. Att flera av karaktärerna bor i enorma lyxhus gör inte vyerna på Ibiza sämre.

White Lines har samma skapare som Casa de Papel

Den spanska succéserien Casa de Papel är gjord av producenten och regissören Álex Pina. Det är även han som ligger bakom White Lines. Och det märks. De lyxiga scenerna från jordens alla hörn i senaste säsongen av Casa de Papel påminner mycket om scenerna på Ibiza. Dessutom är det uppfriskande med ännu en spansk toppserie, även om det pratas betydligt mycket mer Engelska i White Lines.

White Lines har förbjuden kärlek och omaka par

Vem älskar inte en tv-serie där folk som inte borde hångla gör det? I White Lines blir det nästan lite för mycket av det goda ibland. Utan att spoila något kan jag utlova allt från olycklig kärlek, sexscener i lera och romantik i discoljus till det lite mer extrema: orgier i lyxhus, sexscen med brutet ben samt oidipuskomplex.

White Lines har snygga nattklubbsscener

Det är ingen hemlighet att Ibiza är känt för sitt nattliv. Och som i många tv-serier kan festscenerna vara svindåliga eller svinbra. Det känns som att det i princip aldrig finns ett mellanting. Som tur är levererar White Lines – både när det kommer till de brittiska olagliga spelningarna och de många klubbkvällarna på Ibiza. Det är svettigt, det är slowmotion och det är dolda lägenheter bakom klubbarna. Att knarkande kanske romantiseras lite väl mycket går dock att diskutera.

White Lines är oväntat spännande

Ett ouppklarat mord på Ibiza är spännande i sig. Men White Lines har många element som förhöjer spänningsgraden i varje avsnitt rejält. Håll i er, här kommer en lång lista: En harpunolycka, knarksmuggling, fler mord, en biljakt, två rivaliserande familjer, bilolyckor, en yogaguru som behandlar människor med grodgift, exmakar som inte han hålla sig borta från varandra, musiktortyr samt utdragna tänder. Mitt i allt detta ryms dessutom en berättelse om hur människor hanterar sorg och hur det är att upptäcka sig själv på nytt i vuxen ålder.

Läs mer:

5 anledningar att se Normala människor på SVT

7 anledningar att se ”Cheer” på Netflix

5 anledningar att se serien ”Spinning Out” på Netflix