Aldrig mer ett laggande Netflix – 5 tips för att streamingsäkra sommaren

Aldrig mer ett laggande Netflix – 5 tips för att streamingsäkra sommaren

Står du inte ut med tanken på att missa ett enda avsnitt av din favoritserie under semestern? Säkra upp streamingen i sommar med dessa fem experttips.
7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021
1:18

Efter reklamen: 7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021

(1:18)

Slå på ljud

7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021

De underbara semesterveckorna är för många av oss här och nu väntar långa, lata dagar på valfri semesterort eller landställe. Men den svenska sommaren är, som bekant, en nyckfull jävel. Soliga dagar på stranden kan lätt bytas ut mot långtråkiga timmar inomhus när vädergudarna inte vill oss väl.

Tur då att vi har mängder med streamingtjänster att underhålla oss med. Ta chansen att plöja en hel deckarserie, kolla på senaste säsongen av The Handmaid’s Tale eller gråt en skvätt. Minimera risken för reseriutbrott genom att ta till några enkla knep för att göra streamandet snabbt och smidigt.

Magnus Österholm, nätexpert på Telenor, delar med sig av fem tips för att streamingsäkra din sommarledighet.


Dela med dig av surfen

Har någon i familjen eller kompiskretsen extra mycket surf? Använd då dennes mobil som accesspunkt och dela med flera personer i sommarstugan, i bilen eller på båten. Det finns inställningar i både Apple- och Android-telefoner som gör att man kan dela med sig av sin 4G-anslutning via WiFi, så kallad internetdelning.

Koppla upp router, tvspels-konsolen eller AppleTV med mobilen

Ett smidigt sätt är att köpa en billig router i din närmaste teknikaffär, ett extra simkort från din mobiloperatör och sen stoppa in simkortet i routern. Du har nu skapat ett digitalt hemmanätverk som du kan ta med dig och som flera personer kan ansluta till. Varför nu inte ansluta till din AppleTV eller Chromecast? Genom att internetdela från din mobiltelefon kan du även enkelt koppla upp ditt Playstation eller Xbox via 4G-nätet.

Läs mer: Regnar sommaren bort? Stanna inne med Netflix julinyheter

Skicka upp mobiltelefonen i flaggstången eller segelmasten

Om du befinner dig ute till havs och vill säkra upp en god täckning kan du hissa upp mobiltelefonen i segelmasten. Samma sak fungerar med flaggstången på landstället. Internetdela från mobiltelefonen uppe i masten och du har skapat en accesspunkt för hela tomten. Men glöm inte extrabatteriet!

Ta med extrabatteri

Filmtittande drar mycket batteri, dels för att data hela tiden laddas, och för att skärmen är tänd. Se till att använda ett extrabatteri och dimma ner skärmens ljusstyrka – det gör skillnad. Detta blir extra viktigt när man är ute på resande fot.

Ladda ner filmer innan resan

En del streamingtjänster har ett offline-läge, vilket innebär att du kan ladda ner filmer när du har internetanslutning för att sedan titta när du är på semesterorten. Är du på redan på resande fot så försök hitta WiFi-anslutning. Caféer och restauranger har ofta ett gratis WiFi-nätverk att koppla upp sig på. Passa på att offlinesynka några filmer innan du åker vidare.

Foto: IBL/Shutterstock