bokomslag och författaren e l james

50 Shades of Grey: Då släpps tredje boken ur Christians perspektiv på svenska

Nu kommer sista sucken av Femtio nyanser-trilogins andra andning. Den tredje boken ur Christian Greys perspektiv har fått ett releasedatum.
5 inspirerande böcker du borde läsa på kvinnodagen
0:43

Efter reklamen: 5 inspirerande böcker du borde läsa på kvinnodagen

(0:43)

Slå på ljud

För tio år sedan slog E. L. James erotiska kärleksroman Femtio nyanser av honom (Fifty Shades of Grey) ned som en bomb i bokvärlden. Verket var det första i en trilogi om litteraturstudenten Anastasia Steele som blir kär i den dominanta och sexualsadistiska affärsmannen Christian Grey.

I uppföljarna Femtio nyanser av mörker och Femtio nyanser av frihet får vi följa parets väg mot ett fungerande förhållande på bägges villkor – självklart med massvis av juicy sex.

Tredje boken i andra Femtio nyanser-trilogin

De tre första böckerna är skrivna ut Anastasias perspektiv, där hon brottas med att å ena sidan tycka att Christians BDSM-kink väcker en lust och nyfikenhet i henne, å andra sidan få sina gränser överskridna av honom gång på gång.

Femtio nyanser-serien har sålt miljontals exemplar världen över och över en miljon exemplar bara i Sverige. När författaren E. L. James därför valde att skriva ytterligare tre böcker med exakt samma handling, fast ur Christians perspektiv, jublade fansen.

De två tidigare böckerna ur Christians perspektiv heter på svenska Grey och Mörkare. Den tredje och avslutande har fått titeln Befriad.

Författaren E. L. James om Christian Greys perspektiv

I Sverige ges böckerna ut av Nordstedts förlagsgrupp. I ett pressutskick citerar de E. L. James som säger:

– För mig, precis som för Anastasia Steele, är Christian en utmanande, frustrerande och fascinerande karaktär. Att leva i hans huvud är utmattande, men i Befriad fick jag utforska delar av hans liv som vi bara fick se små glimtar av i den ursprungliga trilogin, säger E. L. James.

Då släpps Befriad: Femtio nyanser av frihet enligt Christian

I Befriad, liksom i Femtio nyanser av frihet, är Christian Grey och Anastasia Steele gifta, och med det följer nya utmaningar.

”Trots att deras kärlek brinner starkare än någonsin tar sig Christians mörkaste rädslor upp till ytan, tillsammans med hans begär att kontrollera Anastasia. Gamla konflikter och missförstånd hotar att förgöra dem”, skriver Nordstedts.

Boken Befriad: Femtio nyanser av frihet enligt Christian av E. L. James släpps på svenska den 8 juli.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Här är stjärntecknen du funkar bäst med i sängen
Sex på stranden – 9 ovärderliga tips för att lyckas
Margaux Dietz skriver erotisk roman – det handlar den om