Tom Cruise och Aladdin

6 Disneykaraktärer och kändisarna de inspirerats av

Tecknat i allmänhet och Disney i synnerhet, handlar mest om magi och fantasi – men många av de ikoniska karaktärerna  har faktiskt mer förankring i verkligheten än vad många av oss vet...

En del av karaktärerna är inspirerade av människor och historier bakom kulisserna – andra av mer offentliga profiler. Kolla bara in de här likheterna!

Aladdin – Tom Cruise

Från början avbildades Aladdin efter Michel J Fox, men han ansågs sedan vara för ”gullig”. Så illustratören lade till några år på hans ålder, och tog bort tröjan – och vips så var den Cruise-inspirerade Aladdin född.

– Tom Cruise har det rätta självförtroendet i sin attityd och sina rörelser, menar huvudtecknaren.

Ariel i Den lilla sjöjungfrun – Alyssa Milano

Producenterna av Den lilla sjöjungfrun tyckte att barnstjärnan och sedermera Förhäxad-profilen Alyssa Milano passade perfekt som Ariel. När filmen kom ut 1989 var hon bara 17 år och hade till en början ingen aning om att hon hade inspirerat karaktären.

Ursula i Den lilla sjöjungfrun – Divine

Sjöhäxan Ursula från Den lilla sjöjungfrun har en i högsta grad realistisk inspiration – den ikoniska dragshow-artisten Divine. Harris Glenn Milstead, som den starka karaktären heter egentligen, har tidigare bland annat utnämnts till århundradets Drag Queen av People Magazine.

Edna Mode i Superhjältarna – Edith Head (och Anna Wintour)

Att den exentriska designern Edna Mode inspirerats av den amerikanska designern Edith Head och hennes karaktäristiska utseende förvånar nog få? Men Edna sägs även ha fått en rejäl dos likheter från Vogues chefredaktör Anna Wintour – och det är heller ingen långsökt liknelse.

Gamarna i Djungelboken – Beatles

Året var 1967 och skaparna av Djungelboken siktade högt och beslöt sig för att Beatles skulle stå modell för, och ge röst åt gamgänget. Dessvärre tackade John Lennon nej. Trist, men man beslöt sig ändå för att ge de tecknade fåglarna likheter med John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney och George Harrison. Och inte bara är de fysiskt lika, de delar även den karaktäristiska Liverpoolaccenten.

Anden i Aladdin – Robin Williams

Skådespelaren Robin Williams gav inte bara röst åt anden i den engelskspråkiga versionen. Såväl manér som utseende är till stora delar hämtade från Robin Williams.

 

Foto: TT/Skärmdumpar

Inspirerat av: The Sun

LÄS MER:

Disneyfilmerna med högsta betyg på topplistorna

Dolda sexdetaljerna i Disneys filmer

20 saker och detaljer du inte visste om Disneyklassikerna