Sex Education och The Politician Netflix

6 tv-serier att kolla på medan du scrollar på telefonen

Erkänn, ibland är det rätt skönt att bara ligga i soffan och scrolla på telefonen. Men det är samtidigt trevligt med bakgrundsljud. Här är sex tv-serier som funkar perfekt att slökolla på.

Visst, det finns en viktig poäng i diskussionen om skärmtid. Att glo för mycket på våra telefoner är varken bra för våra ögon eller vår mentala hälsa. Men ibland vill man bara scrolla planlöst mellan gulliga katter och instruktionsvideos på hur man rengör sina skor med bikarbonat. Då är det mysigt att ha på något i bakgrunden.

Därför är den här artikeln är tillägnad tv-serier som är perfekta för slökollande. De som inte kräver din fulla uppmärksamhet, 100 procent av speltiden. Som du fortfarande hänger med i, trots att du missar ett par minuter här och där. Det kanske låter som en förolämpning till dessa serier. Men tvärtom! De är både mysiga, välgjorda och bra – men helt enkelt inte för avancerade.


Här är 6 tv-serier att titta på medan du scrollar på telefonen:

Sex Education

Det är kul, det är mysigt och det är tonårspinsamt. Men framför allt vackert. Sex Education är inspelat i otroliga Wales och husen vissa av karaktärerna bor i är verkligen drömmiga. I tv-serien får vi följa Otis och hans vänner. Hans mamma Jean Milburn (spelas av Gillian Andersson) är min favoritperson i serien. Hon är en ensamstående boss lady som jobbar som sexterapeut. Det skapar knäppa och roliga situationer hemma. Men tro inte att Sex Education bara är flams. Tyngre ämnen som utanförskap, kvinnlig frigörelse och sexualitet avhandlas också. Framför allt i andra säsongen. Men på ett sätt som inte gör dig totalt utmattad, snarare tvärtom.

Finns på: Netflix

Antal säsonger: 2

The Politician

Mängden gånger så kallade polls, alltså politiska enkätsvar, diskuteras i The Politician, går inte att räkna. Jag behöver typ scrolla på telefonen för att få avbrott mellan alla diagram. Men tro inte att det här är någon torr politisk serie. Den kretsar kring den något maniska studenten Payton Hobart. Han vill bli president i USA, men måste först hantera politiken i high school. Det gör han med hjälp av sina vänner. Samtidigt har han en mystisk romans med den deprimerade rika killen River. Det sjukaste med The Politician är att Ben Platt, som spelar rollen som Payton även är musikalartist på Broadway och får utrymme att sjunga i serien. Alltså, jag grinade för att han sjöng så fint!

Finns på: Netflix

Antal säsonger: 2

Dating around

Ganska länge kändes det som att dejting-tv typ bara gick att göra på ett sätt. Med programledare och intervjuer som för handlingen framåt. Dating around är inte så. Istället är varje avsnitt som en liten minidokumentär som följer en person som går på fem olika dejter. Det är mysigt, det är stelt ibland men framför allt så perfekt det bara går för slökollande. Missar du en av dejterna är det inte hela världen. Det kommer ju fler.

Finns på: Netflix

Antal säsonger: 2

Girls

Det bästa med Girls är att det är en tv-serie där alla karaktärer är osköna på sitt sätt. Det perfekta tjejgänget bor inte här. Det svåra i relationer, taskiga snubbar och prestationsångest avhandlas. Men med mycket värme och humor. Ibland är det skönt att se en tv-serie där alla inte har sin bästa outfit varje dag utan istället går runt i lite för liten tröja och ett par urtvättade trosor vars passform inte existerar. Vill dock triggervarna för er som tycker att det är obehagligt att se människor peta öronen med tops. Traumatiska scener förekommer i ett av avsnitten.

Finns på: HBO

Antal säsonger: 6

Westworld

Här har vi gängets bubblare. Jag tror inte att någon kan förstå tv-serien Westworld till fullo, även om man tittar så intensivt det bara går. Kanske med en examen i filmvetenskap och robotik. Och med google som hjälp. Men knappt då. Handlingen kretsar till en början kring nöjesparken med samma namn som serien. Attraktionerna är robotar, som ser ut och agerar som riktiga människor. Det här skapar extremt många etiska dilemman eftersom många besökare i parken beter sig som svin mot robotarna. För varje säsong blir handlingen allt mer skruvad. Plötsligt befinner vi oss i en fruktansvärd framtidsvärld där alla har ett pris på sitt huvud. Ha på den i bakgrunden för den otroliga musiken.

Finns på: HBO

Antal säsonger: 3

Vänner

Lika märkligt som det känns att inte ta med tv-serien Vänner i denna lista, lika märkligt känns det i princip att ha med den. För det känns ju inte direkt som en väl bevarad hemlighet att många har Vänner på i bakgrunden. Kanske är den världens mest tittade och icke-tittade tv-serie samtidigt. Det händer väl egentligen inte sådär jättemycket, även om handlingen går framåt. Personligen är jag allergisk mot publikskratten i bakgrunden och har aldrig orkat se klart. Men smaken är ju som baken och ska man se till den breda massan är det uppenbarligen ”jag som är udda”.

Finns på: Netflix

Antal säsonger: 10

Läs mer:

Trött på nyheter? Här är 10 gamla tv-serier som fortfarande är bra

Här är tv-serierna som skjuts upp på grund av coronaviruset

11 roliga fakta om 90- och 00-talets tv-serier

Mer nöjesinnehåll från oss på Baaam: