grinchen och Cindy

7 filmer för dig som hatar julen

Jobbiga släktingar, trassliga ljusslingor och knäck som fastnar i tänderna – alla tycker inte att julen är en härlig högtid. Här är därför en lista på filmerna för dig som avskyr allt som har med jul att göra.
8 julfilmer för dig som hatar julen (BAAAM)
Slå på ljud

Redan i oktober börjar butikerna sälja juldekorationer och gatorna dekoreras med julbelysning. För den som älskar julen är tiden fram till den 24 december den bästa tiden på hela året. För de som inte är lika förtjusta i julen börjar nu mardrömmen.

Lista på filmer till dig som hatar julen

Som ett stöd till alla julhatare där ute har vi nu gjort en lista på filmerna ni bara måste se. Här är sju filmer perfekta för dig som hatar julen:

I'll be home for Christmas

Många anser att detta är en av de värsta julfilmerna någonsin. En kille som pluggar på universitetet går med på att åka hem över jul, men enbart för att hans pappa har lovat honom en Porsche. Men han stöter på hinder på vägen och plötsligt är han fast i öknen med en tomtedräkt fastlimmad på kroppen.

Den här filmen är helt perfekt för dig som vill visa dina julälskande vänner hur otroligt usel en julrulle kan vara. Förhoppningsvis slipper du allt framtida tjat om mysiga filmer med tomtar i som du ”bara måste se”.

Gremlins

En ung man vid namn Billy får ett nytt husdjur i julklapp. Det visar sig att dessa små varelser varken kan bli blöta eller äta efter midnatt – då förvandlas de nämligen till små monster. Gremlins är en perfekt julig skräckfilm för dig som är trött på just juliga skräckfilmer. Den här tar nämligen inte sig själv på alltför stort allvar utan driver friskt med sin genre. Uppfriskande ändå!

Bad Santa

Billy Bob Thornton spelar en alkoholiserad man som jobbar som tomte på ett varuhus. Men planen är egentligen att råna de varuhus där han jobbar då han inte bryr sig ett dugg om julen egentligen. Om man inte räknar med rånet av varuhuset så kan vi ändå relatera till denna bittra tomte.

Ett päron till farsa firar jul

Vill du se en julfilm som lyfter allt det jobbiga och tråkiga med julen? Då är Ett päron till farsa firar jul något för dig. Här får vi se hur påfrestande det kan vara att umgås med familjen, hur sjukt svårt det är att sätta upp juldekorationer hemma, samt det omöjliga uppdraget att hitta den perfekta julgranen.

Krampus

Hög igenkänningsfaktor för den som tvingas fira jul med sin dysfunktionella familj. Krampus handlar om unge Max som firar jul bland jobbiga och oförskämda släktingar. När han förlorar sin tro på julen framkallar han istället juldemonen Krampus, något som får helvetet att bryta ut på riktigt.

Grinchen – julen är stulen

Kanske den mest självklara filmen av alla på den här listan? Grinchen bestämmer sig för att stjäla julen i den lilla byn Whoville. Men kommer hans hat och mörka julhjärta kunna stå emot kärleken från den lilla flickan Cindy?

En underbar jävla jul

Simon och Oscar väntar barn med sin vän Cissi, och när de berättar detta för sina familjer på julafton blir inte reaktionen vad de hade hoppats på. En perfekt film att se för den som vill känna att det finns de som har värre familjer än ens egna.

Sex and the City 2

”Vad har Sex and the City med julen att göra?” tänker ni nu. Exakt ingenting och det är därför den är perfekt att se för den som hatar julen. Här hittar du inte minsta tillstymmelse till julkänsla. Istället är filmen fylld av glitter, glamour, fantastiska kläder, snygga skådisar, kärlek, humor och lite erotiska scener. Vad mer kan man önska?

Foto: TT, Netflix, HBO

LÄS MER:

Nu kommer säsong två av Hjem til jul – kolla in trailern!

Kolla in trailern för Mirakel – årets julkalender i SVT

Alla nya filmer och serier på Netflix julen 2020