Aimee, Maeve och Otis

7 saker du nog inte visste om Sex Education

Vi listar bakgrundshistorierna och symboliken som döljer sig i Netflix-succén Sex Education. Det finns en hel del roliga och genomtänkta detaljer som i alla fall inte vi visste om!

Netflix succéserie om Otis, hans sexrådgivande mamma Jean och alla de andra på Moordale High har tagit världen med storm. Bara under den första månaden såg hela 40 miljoner tittare serien – det är alltså 1.3 miljoner strömmar varje dag!

Serien har hyllats för att korsa gränser och våga lyfta ämnen som ofta ignorerats av andra serier, samtidigt som den är både peppande och rolig. Dessutom är många av historierna vi ser i serien baserade på verkliga händelser från skaparnas egna liv.

Till fansens glädje har Netflix bekräftat att det kommer komma en tredje säsong, men än så länge är inget premiärdatum satt. Men eftersom den andra säsongen släpptes så sent som i januari i år lär vi få vänta tills 2021 innan eleverna på Moordale High är tillbaka.

Så länge kan du ju roa dig med att se om dina favoritscener – för mycket av seriens framgång ligger i detaljerna. Och här är är sju saker du nog inte visste eller har tänkt på om Sex Education:

När utspelar sig Sex Education?

Sex Education bil

Tidsreferenserna är onekligen blandade.

En av de charmigaste aspekterna av Sex Education är den oklara tidseran serien utspelar sig under. Alla ungdomarna har smartphones och vissa av händelserna är väldigt samtida, men inredningen (och tv-apparaterna…) ser ut att höra hemma på 90-talet. För att göra det hela ännu snurrigare ser bilarna ännu äldre ut, en del av dem hör snarare hemma på 70- eller 80-talet.

Detta, tillsammans med retrofiltret som ligger som ett raster över hela serien är gjort i högsta grad med flit, för att skapa en tidlös känsla istället för att vara en tydlig spegling av just nutiden.

Intimitetskoordinator

Som en produkt av ”metoo-eran” har Netflix jobbat proaktivt med att förebygga obekväma situationer under inspelningarna. I just Sex Education blir det ju extra tydligt med tanke på seriens huvudämne.

Man har därför anlitat en så kallad intimitetskoordinator som är med under inspelningarna för att överse att sexscener och andra mer grafiska frågor hanteras på rätt sätt. Något fler produktioner borde ta efter, eller hur?

Här spelas Sex Education in

Mooredale High

Mooredale High.

Serien spelas in i södra Wales, på gränsen mot England – närmare bestämt i Wye Valley och Forrest of Dean. De vackra miljöerna har inspirerat många till att vilja uppleva den charmiga engelska landsbygden och utforska alla platser som syns i serien. Här kan du läsa mer om de fantastiska miljöerna där Sex Education spelas in.

Du kan hyra Otis och Olas hus!

Jean och Otis hus.

Jean och Otis hus.

Och vill du hyra något av husen du ser i serien ska du definitivt kolla in det här!

Inspirerat av…

Visst får man amerikanska vibbar?

Seriens skapare Laurie Nunn har sagt att serien är menad som en hyllning till åttiotalets high school-filmer och klassikerna Pretty In Pink och The Breakfast Club.

Det är därför Moordale genom detaljer som de amerikansk-inspirerade skåpen och bristen på skoluniformer påminner mer om en amerikansk high school än en engelsk. Med detta vill man även underlätta för fler människor att känna igen sig och ta serien till sig.

Gillar du Sex Education kanske de filmerna är något för din nästa filmkväll, om du inte redan sett dem?

Riktiga romanser

Jajamen, visst finns pågår det riktig kärlek bakom kulisserna! Kan du gissa vilka av stjärnorna som är ett par i verkligheten? Här är svaret!

Alternativt slut på säsong två

Allt vi vet om Sex Education säsong 2 på Netflix

Spänning i luften – på ett bra sätt.

Om du sett säsong två, vet du säkert hur det slutar. Då kan det vara värt att veta att man faktiskt spelat in ett alternativt slut! Exakt vad som händer där, vad man ska göra med det eller om någon någonsin får se det är ännu oklart. Men det känns ändå fint att veta.

Vad händer i Sex Education säsong tre? Se teasern här:

Foto: Skärmdumpar/Netflix

Källa: Screenrant

LÄS MER:

Här kan du hyra de otroliga husen i Sex Education

Nu är det officiellt – Sex Education får en tredje säsong

13 reaktioner på Sex Education som kommer få dig att bli rörd

12 frågor vi har efter att ha sett säsong två av Sex Education