7 videos du minns om du var ett äkta Britney-fan

7 videos du minns om du var ett äkta Britney-fan

Den 2 december är det inget mindre än Britney Spears födelsedag – borde vara en officiell högtid. Här är sju fantastiska Britney-videor vi aldrig glömmer.

Sedan 2013 har megastjärnan Britney Spears haft en show på Planet Hollywood Resort & Casino i Las Vegas. Showen, vid namn ”Britney: Piece Of Me” spelas över 50 gånger om året och består av en uppsättning med 14 dansare framför en publik på nästan 5 000 personer.

Som tack för hennes insatser för Las Vegas instiftade staden den 5 november som Britney-dagen. Att få en egen dag måste ju ändå räknas som något slags helgonförklarande och som tack till hennes insatser för popmusiken kommer här sju videos vi aldrig kommer att glömma.

”. . . Baby One More Time” (1998)


Debutsingeln som gick rakt in i våra hjärtan och som fortfarande är Britneys allra största hit. Som sexig skoltjej dansade hon runt på högstadiet till den Max Martin-producerade låten. Och är det inte galet att hon inte hade fyllt 17 år när videon spelades in?

”Lucky” (2000)


Låten handlar om den imaginära Lucky som är olycklig i rampljuset – något som tyvärr blev väldigt mycket mer verklighet än fiktion för Britney bara år senare. Men än i dag är det en riktigt fin ballad.

Läs även: Se Beyoncés politiska powertal till fansen

”Stronger” (2000)

I den här videon kör Britney all in girl power och sparkar omkull stolar. Och efter att ha lanserats som en oskyldig barnstjärna var det nog precis vad hon själv ville göra.

”Sometimes” (1999)


”Sometimes” är Britneys andra singel och här är hon verkligen den väna popstjärnan. Helt klädd i vitt dansar hon runt i solen och suktar efter en hunkig man.

”Everytime” (2004)


Efter att hon och, dåvarande, pojkbandskillen Justin Timberlake gjorde slut släpptes låten ”Everytime”. Det gick även många rykten om att den var ett svar på Justins ”Cry me a river” och trots att det aldrig varken förnekats eller bekräftats är det svårt att inte läsa in något i textraden ”Please forgive me. My weakness caused you pain. And this song is my sorry”.

Läs även: 1990-talets bästa comeback – Sabrina Tonårshäxan återvänder till tv-rutan

”(You Drive Me) Crazy” (1999)


Britneys tredje singel är verkligen en popdänga och blev även soundtracket till den romantiska komedin ”Drive me crazy” som kom ut 1999. I videon syns även Melissa Joan Hart, känd från tv-serien ”Sabrina the Teenage Witch”, och Entourage-stjärnan Adrian Grenier.

”Oops! . . . I Did It Again” (2000)


I singeln ”Oops! . . . I Did It Again” på sångerskans andra album klargjorde Britney en gång för alla att hon inte var så oskyldig. Och när hon i videon dansar runt på Mars iklädd en snortajt röd skinndräkt är vi beredda att tro henne.

Läs också: 11 år senare – så gick det för The Hills-stjärnorna