Rachel föder barn med Ross

8 tv-serier som helt motsäger sig själva tidsmässigt

Rekordlånga graviditeter, jul flera gånger om året och dödsdatum som skiftar hela decennium: Här är åtta tankevurpor som uppmärksamma tittare noterat i några av våra mest älskade tv-serier.
5 misstag i serier som du kanske inte sett
Slå på ljud

Ok, vi fattar att det kan vara struligt att hålla reda på alla smådetaljer man skrivit in i manus utan att veta vilken betydelse de kommer att ha så småningom. Men listan på detaljer som blivit riktiga tankevurpor i seriemanus kan göras evighetslång. Vissa är större floppar än andra.

Framförallt graviditet verkar man ha problem med att beräkna i förhållande till andra milstolpar. Vissa är bara gravida i några månader, andra i evigheter. Och förvånansvärt många verkar gå om ett helt år på high school.

Här är några exempel på inkonsekvenser i tidslinjen som väckt uppmärksamhet och frågor hos fans:

Phoebes turbograviditet i Vänner

Ross har bara känt Emily i sex veckor när de beslutar sig för att gifta sig. Då är Phoebe i början av sin graviditet, med en knappt synlig mage. Några veckor senare gifter Ross och Emily sig, och så fort gänget landar hemma efter bröllopet föds bebisarna. Förvisso är det trillingar, vilket kan förklara den plötsliga stora magen och en (i så fall, väldigt) tidig födsel, men det är ändå en lite krystad story.

Jim och Pams första möte i The Office

Jim och Pam står för kärlekshistorien på jobbet som alla singlar drömmer om. Men den där detaljen om vem som började på företaget först verkar det vara lite snurrigt med. I säsong två berättar Jim för Pam att han hade en crush på henne när hon började på kontoret. Men i säsong fyra pratar de om vid vilket tillfälle de insåg att de gillade varandra, och refererar till Jims första dag, när Pam visade honom hans skrivbord.

Dubbla Junior years I Beverly Hills 90210

I 90-talsklassikern handlar mycket om skoltiden. Inte så konstigt då hela gänget okommenterat gick om första året på high school för att mjölka ut så mycket som möjligt av serien.

Tobys mammas död i Pretty Little Liars

I Pretty Little Liars sägs det att Toby var tonåring när hans mamma dog och man kan också se henne i flashbacks från när han är tonåring. Några säsonger senare ser man hur en ung Bethany knuffar henne från taket vilket logiskt sett gör Toby till bara ett barn då hon dör.

Aidan får barn i Sex and The City

Mindre än 1,5 år efter att Carrie och Aidan gjort slut dyker Aidan upp gift och med en bebis som är minst 3 månader gammal på magen. Förvisso en möjlighet rent fysiskt, men med tanke på hur hårt uppbrottet sades ha tagit på Aidan verkar det lite märkligt att han direkt träffade en ny, blev lycklig och skaffade barn.

Rachel är gravid i över ett år i Vänner

Rachel inser att hon är gravid vid Monicas och Chandlers bröllop i maj, men Emma är född i april. Alltså, en minst 11-12 månader lång graviditet. Förvirringen förstärks ytterligare när Rachel inte vill lämna Emma för att gå på Phoebes Halloweenmiddag, eftersom hon bara är tre månader då, vilket antyder att Emma skulle ha fötts under sommaren – en ännu längre graviditet.

Rachel träffar Chandler för första gången minst tre gånger i Vänner

I det allra första avsnittet hänger gänget på Central Perk när Rachel kommer inrusande i bröllopsklänning, efter att ha lämnat sin dåvarande fästman vid altaret. Monica presenterar sin gamla bästis för resten av gänget, utom Ross, som hon ju känner sedan barndomen. Alla andra är okända.

Men, det motsägs av det faktum att man i senare flashbacks får veta att Rachel och Chandler tydligen visst träffats ett flertal tillfällen under college-åren, dels på en thanksgivingmiddag – och att de till och med kysst varandra under en fest!

Julafton 5 gånger på 4 år i That '70s Show

That '70s Show utspelar sig mellan maj 1976 och december 1979. Under de åren hinner det bli jul hela fem gånger?

Foto: Skärmdumpar

Källa: Buzzfeed

Relaterade artiklar
8 roliga detaljer du missat helt i Monicas Vänner-lägenhet
6 märkliga detaljer i Carries lägenhet i Sex and the City