Billie Eilish och Miley Cyrus

80-talet gör hårcomeback! Kändisarna som hoppat på trenden

Hockeyfrillan var i sanning i en klass för sig när den kom på 1980-talet. Lagom till att vi glömt bort hur galet det var med långt nackhår och kort rufsig lugg gör frisyren comeback. Som vanligt är det kändisarna som visar vägen. Här är några som tagit trenden in i 2020.

Ni vet hur den ser ut, frisyren som tog oss med storm för sisådär 40 år sedan. Vi snackar förstås om hockeyfrillan. Långt nackhår, korta, ibland snaggade, sidor, och en spretig tuperad lugg. Gärna med en tunn hårkvalitet. Gärna med ett vågigt fall på längderna.

Hockeyfrillan har slumrat länge nog, för nu gör den comeback bland Hollywoods grädda. Spana bara in bilderna nedan!

Miley Cyrus visar upp hockeyfrillan

Popstjärnan Miley Cyrus är en av de som stolt visar upp sin nyklippta blonda frilla på Instagram. I ett inlägg från 6 januari i år skriver hon om ”nytt år, nytt hår”. Följarna tycks tycka om förändringen för inlägget har nära en miljon gilla-markeringar.

Miley Cyrus tycks också tycka om sin nya stil, för hon har postat tre snarlika inlägg med totalt sex bilder på den nu supertrendiga frisyren.

Euphoria-skådespelerskan Barbie Ferriera har också hakat på. När hon nyligen gick på röda mattan för HBO:s Golden Globes efterfest på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles, bar hon en mörk look med långt nackhår och rak, kort lugg.

Frisyren har även förevigats på stjärnans Instagramkonto. Barbie har nöjt sig med att posta en hjärtemoji i sin bildtext.

Billie Eilish var tidigt ute

Två stjärnor som var riktigt tidigt ute (eller sent, vi snackar ju ändå 40 år efter genombrottet… ) är artisterna Halsey och Billie Eilish. De postade nämligen bilder på sina 80-talskreationer redan i fjol.

Billie Eilish har annars gjort sig känd för sin 90-talsstil med stora pösiga byxor, grunge-inspirerade t-shirts och snabba solglasögon. Kanske är det dags för henne att tänka om för bilden med hockeyfrillan har fått nära åtta miljoner gillamarkeringar. Snacka om succé!

I inlägget tackar Billie Eilish Gucci för stylingen.

Artisten Halsey, som inte heller är rädd för att sticka ut med sitt hår och sin klädstil, visade upp en hockeyfrilla redan i våras. Under året som gick lät hon den sedan växa ut. Det återstår att se om Halsey har lämnat frisyren bakom sig eller bokar ny klipptid nu när kändiskollegorna visat att denna trend håller även in i det nya årtiondet.

Foto: TT

Läs mer:

10 frisyrer du minns om du var ung på 90-talet

21 enkla och snygga frisyrer som döljer smutsigt hår

Stilnostalgi: 16 kändislooks från förr vi aldrig kommer glömma