9 stora tv-serier att ha koll på hösten 2020

9 stora tv-serier att ha koll på hösten 2020

Svenska thrillerserier, kriminaldrama och true crime – här är snackisarna som garanterat kommer att hamna på tittartoppen i höst.
Film och serier som ger modeinspiration
Slå på ljud

Med hösten kommer alltid en massa bra nyheter på streamingtjänsterna – perfekt för myskvällar inne. Några serier kommer onekligen att smyga sig på oss, andra är efterlängtade nya säsonger av gamla favoriter.

Och så har vi de där som garanterat kommer hamna i folkmun – de stora svenska produktionerna, ofta med välkända både skådisar och skapare och anknytning i ett djupt berörande ämne. Här listar vi några serier som det garanterat kommer att pratas om i höst.

Älska mig 2, Viaplay

Josephine Bornebuschs succéserie får en fortsättning. I säsong 2 får vi fortsätta följa Clara, Aron och Sten i deras nya relationer, förhållanden som inte är helt okomplicerade.

Premiär: 13 september

White Wall, SVT

Thrillerserie i åtta delar med bland andra Vera Vitali och Mattias Nordkvist i huvudrollerna. Tre arbetare dör i en mystisk sprängningsolycka djupt nere i ett gruvschakt. Händelsen mörkläggs samtidigt som envisa rykten om ett mystiskt fynd börjar spridas.

Premiär: 20 september

Utredningen, SVT

Tv-serie i sex avsnitt som ska ge ”en unik inblick i Köpenhamnspolisens komplexa utredning som ledde till lösningen på mordet på den svenska journalisten Kim Wall.” Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall.

Premiär: 28 september

Top Dog, C More & TV 4

Jens Lapidus bokserie VIP-rummet, Sthlm Delete och Top Dogg blir tillsammans tv-serien Top Dog. Ett mystiskt försvinnande förenar två helt olika världar, och det ytterst omaka paret bestående av juristen Emily och ex-brottslingen Teddy hamnar mitt i en smutsig härva där det förflutna kommer ikapp. Med Josefin Asplund och Alexej Manvelov.

Premiär: 7 oktober på C More och 18 oktober på TV 4.

Lyckoviken, Viaplay

Drottningen av mordmysterier, Camilla Läckberg, har kombinerat sina deckarskills med sin fäbless för den klassiska såpan.

Lyckoviken handlar om det lilla samhället Hammarvik, närmare bestämt bostadsområdet Lyckoviken där sex familjer från olika samhällsklasser bor sida vid sida.

Huvudpersonen Johanna (Disa Östrand, Känn ingen sorg) är polis och när hon återvänder till sin barndoms trakter för sin mammas begravning kastas hon in i gamla minnen, konflikter och relationer – men framförallt går en seriemördare lös.

Premiär: 20 oktober

The Undoing, HBO

Miniserie som beskrivs som en ny Big Little Lies. Dessutom även den här med Nicole Kidman i huvudrollen som terapeuten Grace, som utåt sett lever det perfekta livet med maken Jonathan (Hugh Grant) och sonen Henry. Men efter ett våldsamt dödsfall raseras hela hennes vardag – och fruktansvärda sanningar nystas upp.

Premiär: 26 oktober

Jakten på en mördare, SVT

Serie om det som kom att bli den största brottsutredningen i Sverige sedan mordet på Olof Palme. Den 20 mars 1989 försvinner tioåriga Helén Nilsson spårlöst från sitt hem i det lilla samhället Hörby. Ett par dagar senare hittas hennes kropp – och en intensiv jakt på hennes mördare inleds.

Premiär: 15 november

Vår tid är nu, SVT

Det är dags för den allra sista delen av dramaserien Vår tid är nu. Denna gång blir det fyra specialavsnitt som utspelar sig sommaren 1951 – det vill säga mellan den första och andra säsongen. För hur gick det egentligen till när Nina och Calle åter blev ett par?

Premiär: 25 december

Björnstad, HBO

Baserad på Fredrik Backmans bok Björnstad. När den lilla stadens junior-hockeylag har chansen att vinna rikssemifinalen landar hela bygdens drömmar på några tonårspojkars axlar. Denna tunga börda blir startskottet för en våldsam handling där en flicka blir traumatiserad och en stad försätts i kaos.

Boken har beskrivits som Fredrik Backmans ”allvarliga roman” och som en ”berättelse om kärleken till en folkrörelse, men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är.” Men bland annat Ulf Stenberg och Aliette Opheim (Kalifat) i huvudrollerna.

Premiär: Ännu oklart, runt årsskiftet.

Foto: STV, HBO, Viaplay, C More

LÄS MER:

Tv-serierna som du inte får missa hösten 2020

Alla nya serier och filmer på Netflix i september 2020

SVT hösten 2020 – här är alla nya serier och program