America Ferrera har spelat i Disney Channel

9 superstjärnor som du glömt var med i en Disneyfilm

Brie Larson, America Ferrera och Kristen Stewart. Här är exempel på nio kändisar som kickat igång sina karriärer på Disney Channel.
Våra topp 5 teckande Disneyfavoriter
Slå på ljud

Om du var barn på 00-talet är chansen stor att du mer ofta än sällan tittade på Disney Channel, en tv-kanal fullproppad med spännande serier och roliga filmer. Från Lizzie McGuire och Hannah Montana till Zack och Codys ljuva hotelliv och Magi på Waverly Place.

Faktum är att flera av dagens stora Hollywoodstjärnor inledde sina karriärer på Disney Channel. Här nio exempel:

Brie Larson

Brie Larson på röda mattan

Brie Larson är född den 1 oktober 1989.

Brie Larson är bland annat känd för sin medverkan i Captain Marvel och Avengers: Endgame. På Disney Channel har hon spelat i originalfilm Right on Track (Raka spåret) från 2003.

America Ferrera

America Ferrera på röda mattan

Skådespelerskan America Ferrera är född i april 1984.

America Ferrera fick sitt stora genombrott i tv-serien Ugly Betty där hon spelade huvudrollen. Filmdebuten kom dock tidigare än så. 2002 spelade America Ferrera nämligen i filmen Gotta Kick It Up! på Disney Channel.

Hilary Duff

Hilary Duff på röda mattan

Hilary Duff fyller 33 år i september.

Ett av Hilary Duffs senaste skådespelarprojekt var i tv-serien Younger som bland annat visats på TV4. På Disney Channel är hon främst känd för sin medverkan i Lizzie McGuire, men Hilary har även spelat i originalfilmen Cadet Kelly (Soldat Kelly).

Kristen Stewart

Kristen Stewart på röda mattan

Kristen Stewart föddes i april 1990.

Twilight-skådisen Kristen Stewart har sedan barnsben agerat framför kameran. Ett av hennes första skådespelarjobb var i Disneyfilmen The Thirteenth Year (Det trettonde året) från 1999. Kristen Stewart var då nio år gammal.

Mischa Barton

Mischa Barton på röda mattan

Mischa Barton föddes den 24 januari 1986.

2002 spelade den före detta O.C.-stjärnan Mischa Barton rollen som flickan som kunde prata med delfiner i A Ring of Endless Light (En ring av oändligt ljus) på Disney Channel.

Hayden Panettiere

Hayden Panettiere på röda mattan

Hayden Panettiere föddes den 21 augusti 1989.

Hayden Panettiere är bland annat känd för sin medverkan i Heroes och Nashville. På Disney Channel har hon synts i filmen Tiger Cruise, där hon spelar rollen som dotter till en befälhavare i marinen.

Sarah Hyland

Sarah Hyland på röda mattan

Sarah Hyland är född den 24 november 1990.

Ett av Modern Family-skådisen Sarah Hylands senaste filmprojekt var i komedin The Wedding Year från 2019. På Disney Channel har hon spelat i filmen Geek Charming.

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan på röda mattan

Lindsay Lohan är 34 år.

Lindsay Lohan slog igenom redan som 12-åring i nyinspelningen av Disneys Föräldrafällan. Året var då 1998, och sex år senare intog hon rollen som Cady i tonårskomedin Mean Girls. Lindsay Lohan har även spelat i Get a Clue på Disney Channel.

Danielle Campbell

Danielle Campbell på röda mattan

Danielle Campbell fyllde 25 år i januari.

Skådespelerskan, Danielle Campbell som bland annat spelar i tv-serien The Originals, dök upp i Disney Channels Starstruck 2010. Filmen är en romantisk komedi och handlar om hur den lilla småstadstjejen Jessica (Danielle Campbell) åker till Los Angeles och blir förälskad i en popstjärna.

Foto: TT

LÄS MER: 

Disney plus kommer till Sverige i september – här är allt vi vet

Förutspådde Disney corona? Sjuka sambandet mellan viruset och filmen Trassel

Disney gav Meghan Markle första uppdraget utanför kungahuset