alec baldwin

Alec Baldwin dödade kvinna av misstag under filminspelning

Skådespelaren Alec Baldwin har av misstag skjutit en filmfotograf till döds vid en filminspelning. Filmens regissör har skadats i samma skottlossning.
6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin
0:48

Efter reklamen: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin

(0:48)

Slå på ljud

Torsdag eftermiddag lokal tid sköt Alec Baldwin, 63, skott med en rekvisitapistol vid inspelningen av västernfilmen Rust i Santa Fe, New Mexico. Skotten träffade filmfotografen Halyna Hutchins, 42, och regissören Joel Souza, 48. Polis kallades till platsen och båda de skottskadade personerna fördes till sjukhus. Halyna Hutchins liv gick inte att rädda och Joel Souza vårdas ännu med oklara skador.

Det rapporterar Aftonbladet och hänvisar till amerikanska medier.

Produktionen har stoppats i väntan på polisutredning

bild från inspelningsplatsen

Inspelningsplatsen där olyckan skedde i Santa Fe, New Mexico

Olyckan skedde under inspelningen av en scen vid en för filmen uppbyggd kyrka. Alec höll i ett vapen som skulle användas som rekvisita i scenen och det är ännu okänt exakt hur skottlossningen gick till. I ett uttalande säger en av filmens producenter att:

”Det har varit en olycka i dag i New Mexico under inspelningen av Rust gällande vådaskott från ett rekvisitavapen med lös ammunition. Produktionen har stoppats tills vidare. Skådespelarnas och filmteamets säkerhet är vår främsta prioritet”.

olycksplatsen

Polis kallades till olycksplatsen. Två personer fördes till sjukhus varav ens liv inte gick att rädda.

På fredag morgon svensk tid uppgav polisen i Santa Fe att:

”Utredningen fortsätter. Ingen misstanke om brott har hittills delgivits. Vi fortsätter förhöra vittnen”.

Om filmen Rust med Alec Baldwin

Alec Baldwin, känd från humorshowen Saturday Night Live och tv-serien Will & Grace, är medproducent till filmen Rust i vilken han själv spelar huvudrollen mot Travis Fimmel, Brady Noon, Frances Fisher och Jensen Ackles. Inspelningarna startade i oktober i år.

alec baldwin i rust

Alec Baldwin postade själv en bild på Instagram som nu har plockats ned. Bilden visade hans klädsel inför rollen i Rust.

I ett Instagraminlägg som nu har plockats bort visade Alec Baldwin, samma dag som olyckan senare skedde, upp sin look på inspelningen. Hans karaktär är den kriminelle Harland Rust som hjälper sitt 13-årige barnbarn som av misstag har dödat en ranchägare och nu dömts till döden via hängning.

Alec Baldwin är gift med Hilaria Baldwin. Tidigare i år blev han pappa för sjätte gången.

Källa: Aftonbladet

Foto: TT

Relaterade artiklar
Kändisarna som dödförklarats – trots att de levt
5 typer av personer som alla bör ha i sitt liv
15 fascinerande och kusliga detaljer från inspelningarna av kända skräckfilmer