Här blir Alicia Vikander Lara Croft – se första bilderna

Vi har spänt väntat på hur Alicia Vikander ska se ut när hon iklär sig rollen som ikoniska actionhjälten Lara Croft. Och äntligen vet vi.

Actionhjälten Lara Croft har länge varit en ikonsik kvinnliga karaktär i ett mansdominerat speluniversum. 2001 nådde första Tomb Raider-filmen biodukarna, då med Angelina Jolie i huvudrollen, men nu är det alltså svenska Alicia Vikanders tur att iklä sig rollen.

Redan tidigare i år läckte några bilder – men nu släpper filmstudion Warner Bros den första officiella bilden.

Har du sett? Alicia Vikander är en actionhjälte av rang som Lara Croft – se de första bilderna

I den nya filmen får Lara Croft en ny bakgrundshistoria som bygger på att hon, sju år efter att hennes far försvunnit, vägrar ta över hans företag och istället arbetar som cykelbud medan hon studerar i London. Till sist dras hon dock mot att undersöka försvinnandet och beger sig till den sista plats han sågs till – en ö utanför Japan.

– När de frågade om jag ville spela den här rollen blev jag väldigt uppspelt eftersom Lara Croft är en verklig ikonisk karaktär, säger Alicia Vikander till Vanity Fair och fortsätter:

– Jag tror folk kan identifiera sig med henne av en rad olika anledningar, men för mig är hon i mångt och mycket en förebild för unga kvinnor. Hon försöker bara hitta sin plats i världen.

Missa inte! Alicia Vikander startar produktionsbolag – för bara kvinnliga skådespelare

Filmen regisseras av norrmannen Roar Uthaug och väntas ha biopremiär i mars 2018.