Alida Morberg om relationen till sin familj efter dottern Oonas födselS

Alida Morberg om relationen till familjen efter dottern Oonas födsel

Skådespelaren Alida Morberg, som har dottern Oona ihop med Bill Skarsgård, öppnar upp om hur livet och familjerelationerna ser ut efter dotterns födsel.
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
Slå på ljud

För skådespelaren Alida Morberg finns det ett liv innan, och ett liv efter efter dotterns födsel, eftersom livet med dottern kom att bli mer strukturerat. Alida Morberg fick även en insikt om sin egen relation med sin mamma Inese Morberg, och hon kom att inse vad som är viktigt i livet och tvärtom.

– Efter att jag födde barn har jag fått sådan respekt för kvinnor. Som min mamma, som fött fem barn, vilket jobb – vilken kraft kvinnor besitter! Det är så klart inget nytt, men när man upplever det själv blir det en aha-upplevelse. Det är otroligt mäktigt. För mig blev det också existentiella förändringar: ”varför har jag fokuserat så mycket på betydelselösa saker?”. Jag har märkt det även hos vänner som får barn, att man flyttar fokus, och det kan vara väldigt nyttigt. Sen har det nog en del med åldern att göra. Efter 30 började jag se saker på lite annorlunda sätt, säger Alida Morberg i en stor intervju med Femina.

Alida Morberg: ”Mamma räddar alltid mig!”

Det är full rulle för Alida Morberg som precis hyllats rejält för sin insats i SVT:s Amningsrummet, precis lämnat en tuff inspelningsperiod på Åland och som nu gör sig redo för ännu en roll i den kommande Netflix-serien om brottslingen Clark Olofssons liv. För att få mammalivet och yrkeslivet att gå ihop, försöker hon få med sig dottern Oona på så mycket grejer hon kan – med lite hjälp av mamma Inese Morberg.

– Mamma har verkligen varit mamma. Hon är en trygghet, den jag ser upp till och min största förebild. Hon är klok, stark och trygg. Vi pratar varje dag och det är henne jag berättar allt för. Så jag hoppas få samma relation till mitt barn, som jag har med min mamma, säger hon och poängterar att mamma Inese Morberg fick rycka in som babysitter under inspelningen på Åland nyligen.

– Hon räddar alltid mig i sista sekund!

Alida Morberg om pappa Per morberg

Tvååriga dottern Oona har Alida Morberg tillsammans med skådespelaren och kändissonen Bill Skarsgård. Alida Morberg är även dotter till tv-kocken Per Morberg och har fyra systrar. I intervjun med Femina slår Alida Morberg fast att livet bland alla kvinnor inte alltid kan ha varit lätt för pappa Per.

– I dag kan jag känna med pappa, det måste ha varit tufft med alla tjejer. Lilla pappa hade ju ingen chans, även om han försökte. Det kan inte ha varit lätt alla gånger med alla brudar och all dramatik.

Alida Morberg om att arbeta med Bill Skarsgård

Just nu har Alida Morberg tillsammans med Bill Skarsgård spelat in Jonas Åkerlunds nya Netflix-serie Clark – baserad på brottslingen Clark Olofssons självbiografi. Och i en intervju med Aftonbladet strax innan årskiftet kunde hon avslöja att nya serien kommer innehålla en hel del sexscener – med just Bill. Men tack och lov så innefattar inte sexscenerna skådis-paret.

– Det är mycket sexscener i serien och i och med att vi är ett par, så skulle det bli kladdigt. Därför spelar jag typ den enda kvinnan som Clark inte sätter på (skratt). En 80-talsbrutta som sätter honom på plats, förklarade Alida Morberg till Aftonbladet.

Foto: TT/Instagram

Relaterade artiklar
Alida Morberg om namnbytet på dottern Oona
Alida Morbergs första ord om dottern Oona – två år efter födseln
Cryptid-aktuella Astrid Morberg om relationen med sin kända familj