Här är allt vi vet om nya The Hunger Games-boken – ”The Ballad of songbirds and snakes”

I maj nästa år kommer den populära boktriologin om The Hunger Games att få en uppföljare. Här är allt vi vet om boktitel, handling, lanseringsdatum – och mycket mer!

2008 släpptes den första delen av The Hunger Games, skriven av författaren Suzanne Collins. Boken, som följdes av Fatta eld och Revolt, gjorde megasuccé och har sedan dess översatts till över 26 språk.

Fyra år senare, 2012, kom den första filmen med Jennifer Lawrence i huvudrollen, som följdes av The Hunger Games: Catching fire och The Hunger Games: Mockingjay, den sistnämnda i två delar.

Därefter var det tyst om en eventuell uppföljare men i somras fick vi reda på att Suzanne Collins arbetade med en fjärde bok. Ett par månader senare bekräftade författaren i ett pressmeddelande att boken kommer att heta The Ballad of songbirds and snakes – och samtidigt passade hon på att visa upp omslaget till den kommande titeln.


The Ballad of songbirds and snakes.

The Ballad of songbirds and snakes är planerad att släppas i maj 2020.

Här är allt vi vet om The Ballad of songbirds and snakes – uppföljaren till The Hunger Games-triologin:

När släpps boken The Ballad of songbirds and snakes?

Den 19 maj nästa år har USA, England, Irland, Canada, Nya Zeeland och Australien tillgång till boken. The Ballad of songbirds and snakes kommer att komma som printutgåva, i digitalt format och som ljudbok.

Hittills har inget datum för lansering i Sverige kommunicerats.

Vad handlar The Ballad of songbirds and snakes om?

Den nya boken är en så kallad prequel och utspelar sig 64 år innan föregående böcker. Katniss Everdeen är med andra ord inte född än.

I ett pressmeddelande skriver Suzanne Collins en aning kryptiskt om bokens handling, och förklarar att berättelsen börjar med morgonen på den tionde årsdagen av hungerspelen:

”Med den här boken ville jag utforska naturen, de vi är, och vad vi tror krävs för vår överlevnad. Rekonstruktionsperioden tio år efter kriget, som vanligtvis refereras till de mörka dagarna – där landet Panem kämpar för att ta sig tillbaka på fötter, skapar en bra grund för karaktärerna att brottas med de frågorna och deras syn på mänskligheten”.

Suzanne Collins. Foto: TT

Suzanne Collins är just nu aktuell med boken The Ballad of songbirds and snakes. Foto: TT

Kommer The Ballad of songbirds and snakes att bli film?

I samband med att nyheten om en uppföljare kom i somras gick Lionsgate, som ligger bakom filmerna om The Hunger Games, ut med att de har långt gångna planer för att ta uppföljaren till bioduken.

”Vi kan knappt vänta på att Suzannes nästa bok ska släppas. Vi har kommunicerat med henne under skrivprocessen och vi ser fram emot att ha ett tätt samarbete med henne om filmen”, sade Joe Drake, styrelseordförande på Lionsgate, då i ett uttalande.

Att det med säkerhet blir film av The Ballad of songbirds and snakes är dock inte bekräftat ännu.

Foto: TT

Läs mer:

Uppföljare till The Hunger Games är på väg – släpps nästa år