Katniss i The Hunger Games

Allt vi vet om den femte Hungerspelen-filmen

Goda nyheter för alla som älskar The Hunger Games. Snart kan vi se fram emot en prequel – alltså en uppföljare som utspelar sig före originalet. Här är vad vi vet om den kommande filmen och dess handling.

De tre böckerna Hungerspelen, Fatta eld och Revolt har resulterat i fyra filmer: The Hunger Games, Catching Fire och Mockingjay 1 och 2. Och häromdagen bekräftades det alltså att en femte film i serien är på G.

Arbetet med filmen ska enligt uppgift redan vara igång, men samma kreativa team som i de tidigare filmerna.

Handlingen i femte The Hunger Games-filmen

I den kommande filmen åker vi tillbaka i tiden. Historien baseras på den kommande boken Balladen om sångfåglar och ormar av författaren Suzanne Collins, som utspelar sig långt före Katniss Everdeen ens fötts, närmare bestämt 64 år före originaltriologin. Det placerar oss ett decennium efter Panems inbördeskrig – i en tid som kallas ”Den mörka tiden”.

Den här historien fokuserar istället på Coriolanus Snow, kanske mer känd som den tyranniska President Snow, som tidigare spelats av Donald Sutherland. I den nya filmen får vi följa en 18-årig Snow, när han får möjligheten att bli mentor för den tionde upplagan av Hunger Games. Han tror att det ska ge hans familj en ny chans, men det visar sig slå tillbaka när han får uppdraget att träna den utvalda kvinnan från distrikt 12 (låter det bekant?).

Här kommer vi också att få se en helt annan sida av Snow – snygg, charmig och vad det verkar, till och med hjältemodig – långt ifrån den han senare blir.

Vilka spelar huvudrollerna i den femte filmen om The Hunger Games?

Ännu har man inte släppt några namn på casten, men med tanke på att Katniss och de andra ännu inte fötts, ska vi nog inte vänta oss några namn från de tidigare filmerna.

När har The Ballad of Songbirds and Snakes premiär?

Det är ännu oklart när filmen kommer att ha premiär – och om den ens kommer att heta The Ballad of Songbirds and Snakes (men de andra filmerna har ju haft samma engelska titlar som böckerna). Kan du inte bärga dig att få veta vad som kommer att hända, så släpps boken den 19 maj, även på svenska.

Foto: TT

Källa: Bustle

LÄS MER:

Här är allt vi vet om nya The Hunger Games-boken – ”The Ballad of songbirds and snakes”

16 saker du inte visste om The Hunger Games

Det här ögonblicket från Oscarsgalan påminner oss om The Hunger Games