Allt vi vet om den nya Breaking Bad-filmen

Ja, Jesse Pinkman ÄR tillbaka. Men Walter White då? Baaam har rotat fram alla fakta om den nya Breaking Bad-filmen!

I förra veckan kom beskedet att den populära tv-serien Breaking Bad får en uppföljning som spelfilm.

Enligt sajten SlashFilm är det seriens skapare Vince Gilligan som står bakom såväl manus som produktion och tanken är att uppföljaren ska ta vid där säsong 8 slutade. Och ja, du gissade rätt. Det innebär att en av seriens mest älskade karaktärer, Jesse Pinkman (Aaron Paul), gör comeback.

Filmen handlar om ”en kidnappad mans flykt och hans kamp för frihet”, vilket säger en del om vad vi kan vänta oss efter säsongsfinalens öppna slut. För om vi backar bandet lyckades Jesse med nöd och näppe fly från knarklabbet där han hölls fången efter att Walter White (Bryan Cranston) tagit kål på hans kidnappare. Jesse kan alltså inte ha kommit långt innan jakten på honom drog igång på nytt.

Gillian har tidigare spekulerat kring  knarklangarens öde i en intervju med tidningen GQ – och kanske kan hans uttalande tolkas som en liten hint på vad som komma skall.

– Hur negativt det än låter så är det mest trovärdiga att han så småningom fångas när hans fingeravtryck hittas över hela labbet. Dessutom är han redan misstänkt för mord på två FBI-agenter. Men man hoppas ju att han lyckas fly och skapa ett nytt liv någonstans, för det förtjänar han, sa han i intervjun.

En bild på karaktärerna Walter White och Jesse Pinkman i den populära tv-serien Breaking Bad.

Tv-serien Breaking Bad får nu en uppföljning som spelfilm.

Att vi får återse White i filmen är det dock inte många som tror, inte heller skådespelaren Bryan Cranston själv. Dock skulle han gärna medverka i uppföljaren om erbjudandet dök upp.

– Frågan är ju om Walter White ens är med i filmen, säger Cranston i podcasten The Dan Patrick Show och fortsätter:

– Om Vince Gilligan bad mig vara med så skulle jag garanterat ställa upp. Han är ett geni och det är många fans som vill ha ett avslut på historierna i serien som lämnades öppna.

Men det här är inte första gången som Breaking Bad-universumet utvidgas. Serien Better Call Saul, som kretsar kring Walter Whites advokat Saul Goodmanhar rönt stora framgångar under sina fyra säsonger och vunnit flera priser.

Nu gäller det bara att vänta och se om filmen håller samma höga nivå som spinoffen. Exakt hur lång den väntan blir är ännu oklart, men enligt flera källor lär det dröja till åtminstone 2021 innan filmen premiärvisas – på Netflix.

Streamingtjänsten uppges nämligen ha knipit rättigheterna till filmen tillsammans med amerikanska AMC, enligt The Hollywood Reporter.

Visste du att Walter White baseras på en verklig person? Se kortdokumentären från Vice:

Läs mer:

Netflix släpper ny – och mörkare – version av Djungelboken

The Favourite med Emma Stone är kostymdramat du inte får missa

Se nya trailern till Stephen King-skräckisen Jurtjyrkogården

Foto: IBL