Disneys nya streamingtjänst Disney+.

Allt vi vet om Disneys nya streamingtjänst Disney+

Disney ska starta en egen streamingtjänst där de ska samla alla sina titlar – och några till. Men när släpps den, och vilka filmer berörs? Här är den senaste informationen kring streamingtjänsten Disney+!

Den 12 november 2019 lanseras Disneys nya streamingtjänst, Disney +, i USA. Planen är att därefter ”skyndsamt expandera globalt”, enligt Disneys vd Bob Iger, och målet är att streamingtjänsten ska finnas i världens alla större regioner inom två år.

I Västeuropa väntas Disney+ lanseras under det första kvartalet 2020.

Billigare än Netflix

Disney+ kommer att kosta 6,99 dollar i månaden, vilket är märkbart billigare än deras största konkurrent, Netflix, där månadskostnaden ligger på 13 dollar.

Disneys nya streamingtjänst Disney+.

Så ska Disneys nya streamingtjänst Disney+ se ut. Foto: Disney

Star Wars och Marvel till Disney

I och med lanseringen av den egna streamingtjänsten avslutar Disney sitt kontrakt med Netflix. Det innebär att alla Disney-filmer försvinner från tjänsten, men även alla Star Wars-filmer, Marvel-filmer och Pixar-filmer. Med andra ord kommer filmer som Avengers, Spiderman, Upp, Toy Story och Bilar tas bort från Netflix.

Disney köpte också nyligen 21st Century Fox som har filmer som Avatar, Bohemian Rhapsody, Ice Age och X-men. I och med affären äger Disney också 60 procent av den amerikanska streamingtjänsten Hulu, som var först att visa serier som The Handmaid’s Tale och The Act. Nu planerar Hulu att expandera globalt – och enligt tidiga spekulationer kommer Disney+ att satsa på mer familjevänligt material medan Hulu tar det mer mogna innehållet.

Och som om inte det vore nog! Disney får dessutom ensamrätt till The Simpsons alla 30 säsonger.

Ny Star Wars-serie utlovas

Till den nya streamingtjänsten kommer Disney tillsammans med Lucasfilm att tillverka en sprillans ny Star Wars-serie. Det kommer även en serie om Marvel-karaktären Loki (spelad av Tom Hiddleston) från Thor.

Disney+ planerar även att ta fram nya projekt och berättelser från Monsters Inc-världen och High School Musical.

Läs mer:

Den officiella trailern till Disneys Lejonkungen är här

Här är alla Disney-filmer som har premiär 2019 – 2020