Chrissy’s Court – en av många serier på nya streamingtjänsten Quibi

Allt vi vet om streamingtjänsten Quibi

Redan hunnit plöja igenom alla titlar på Netflix och HBO – minst en gång? Då ska du spana in Quibi, en ny streamingtjänst med lite annorlunda innehåll.

Nyligen lanserades Quibi, en ny streamingtjänst som beskrivs som den perfekta underhållningen för människan på språng. Produkten är nämligen helt och hållet utvecklad och anpassad för mobilen – med målet att man på ett enkelt sätt ska kunna konsumera serier och filmer var man än befinner sig.

Materialet som går att titta på är därför uppdelat i korta avsnitt à tio minuter, och allt går dessutom att se i porträttläge på telefonen.


Vem ligger bakom konceptet?

Skaparen av Quibi är ingen mindre än filmmogulen Jeffrey Katzenberg, tidigare ordförande för Walt Disney Studios samt medgrundare till filmbolaget Dreamworks Animation.

Arbetet med tjänsten leds av EBays tidigare vd Meg Whitman.

Vilka serier och filmer finns på Quibi?

Namnet Quibi är en sammanslagning av orden ”quick” och ”bites” (munsbitar), och fokuserar alltså på korta produktioner på max tio minuter – anpassade för den mobila publiken.

Streamingtjänsten har allt från filmer och serier till dokumentärer och underhållningsprogram i sitt utbud, och i dagsläget finns det drygt 50 produktioner tillgängliga. Däribland överlevnadsdramat Survive med Sophie Turner, komediserien Chrissy’s Court med Chrissy Teigen, och thrillern Most Dangerous Game med Liam Hemsworth och Christoph Waltz.

Tanken är att det under 2020 ska släppas hela 175 nya produktioner och 8 500 avsnitt på Quibi. Amerikanska medier rapporterar även om att bland andra Will Smith, Laura Dern och Tyra Banks är klara för några av de kommande programmen.

Hur får jag tillgång till streamingtjänsten?

För att kunna använda Quibi behöver du ha en Android-telefon eller en iPhone. Tjänsten nyttjas nämligen genom en app. 

Vad kostar ett abonnemang på Quibi?

Ett abonnemang på Quibi kostar 95 kronor i månaden. De första tre månader är dock gratis – perfekt om man vill testa och se om man gillar konceptet.

Foto: TT

LÄS MER:

Redaktionens nöjesval: Det här streamar, tittar och lyssnar vi på i april

Från skräck till komedi – 7 bionyheter att streama online

17 klassiska teen movies på Netflix med massor av drama

Mer nöjesinnehåll från oss på Baaam: