daisy edgar-jones

Älskade du Marianne i Normala människor? Här är skådisen Daisy Edgar-Jones nya film!

Efter den totala succén i serien Normala människor kommer nu skådespelaren Daisy Edgar-Jones nya film. Också denna är baserad på en bästsäljande bok, Där kräftorna sjunger. Här är allt vi vet!

Brittiska skådespelerskan Daisy Edgar-Jones, 22, blev namnet på allas våra läppar efter sin fenomenala insats i serien Normala människor som bygger på boken med samma namn av Sally Rooney. Hennes realistiska tolkning av hur det är att som ung kastas mellan känslolägen, att bli kär och sviken, och försöka hitta sig själv, gick rakt in i våra hjärtan. Om du liksom vi är sugen på att se mer av Daisy kommer här en glädjande nyhet.

Casten presenteras

I ett inlägg på Instagram skriver nämligen SF Studios: ”Har du läst den bästsäljande boken DÄR KRÄFTORNA SJUNGER? Då kan vi glädja dig med att den kommer bli biofilm. Här ser du casten!”.

På bilden syns de tre skådespelarna Taylor John Smith (Tate), Harris Dickinson (Chase) och ja, Daisy Edgar-Jones som fått huvudrollen Kya. Bilden bär även hashtaggen CrawdadsMovie.

Handlingen i Där kräftorna sjunger

Filmen är alltså baserad på boken Där kräftorna sjunger (Where the Crawdads Sing) av Delia Owens. Boken som kom ut sommaren 2018 har legat på New York Times bästsäljarlista i över ett år. Så här beskriver bokförlaget Forum handlingen:

”Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne 'Träskflickan' och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv.”

Reese Witherspoon gillar boken

Redan samma år som boken kom ut lyfte skådespelaren Reese Witherspoon fram den som en favorit genom sin månatliga bokklubb Reese’s Book Club. Redan då började det också spekuleras i om den skulle komma att filmatiseras. Reese tycks onekligen ha en näsa för sådant då hon tidigare tipsat om en rad andra böcker som så småningom gått upp på vita duken; Wild, Gone Girl,Big Litte Lies, Little Fires Everywhere och Daisy Jones & The Six.

Datum för release av Där kräftorns sjunger har inte tillkännagivits ännu.

Källa: Elle US, SF Studios, Forum

Foto: TT, Forum

Relaterade artiklar

Så påverkas extroverta personer av hemarbete och social distansering

Normala människor kommer tillbaka med specialavsnitt

9 mammor vi älskar i film och tv-serier

10 tecken på att ditt dåliga humör är något mer allvarligt