Festivalsommarens räddning – Anders Tegnell öppnar upp för galej.

Anders Tegnells glada besked om festivaler sommaren 2021

Om alla i Sverige erbjudits vaccin, och det gett resultat i form av minskad smittspridning – öppnar nu herr Anders Tegnell upp för en fet festivalsommar! (Under ordnade former såklart).
10 kändisar som fyller jämnt 2021
Slå på ljud

Under gårdagens pressträff om coronaläget öppnade statsepidemiolog Anders Tegnell upp för en eventuell festivalsommar! När Tegnell fick frågan om människor skulle kunna få träffas och lyssna på musik tillsammans nu i sommar, svarade han:

– Ja, kanske. Om väldigt många är vaccinerade och vi har en väldigt låg smittspridning och om man genomför festivalerna på ett väldigt klokt sätt, säger Tegnell under presskonferensen enligt SVT.

Anders Tegnell om corona-anpassade festivaler

Om det nu går vägen tror dock inte Anders Tegnell att festivalerna kommer kunna genomföras helt som vanligt, utan att de måste corona-anpassas och exempelvis ha mindre besökare än vanligt.

– Det är svårt att säga i dag och det beror inte minst på vaccinleveranserna, om vi verkligen får vaccin så att hela svenska befolkningen kan ha erbjudits vaccin fram till midsommar, och att det verkligen fått effekt i form av ordentligt minskad smittspridning, säger Anders Tegnell och fortsätter:

– Då kanske man kan tänka sig att vissa festivaler ändå kan gå av stapeln med bra metoder på plats för att minska riskerna ännu mer.

Festivalarrangörerna går ändå all in

Flera arrangörer har redan satt i gång med arbetet inför sin festival, exempelvis så har Live Nation Sweden redan börjat sälja iväg biljetter till Lollapalooza, och flera artister är bokade.

”Om Lollapalooza Stockholm 2021 av någon anledning inte skulle bli av garanterar vi att biljettköpare kommer att få möjligheten att överföra sin biljett till Lollapalooza Stockholm 2022 eller återlösa sin biljett.”, meddelar Live Nation i ett pressutskick.

Arrangören: ”Alternativet är att vi lägger ner hela 2021”

Även två dagars-festivalen Big Slap i Malmö har satt igång arbetet inför den musikaliska folkfesten, och bokat flera artister. Arrangören ser över alla alternativ för att ordentligt coronasäkra evenemanget.

– Vi tror någonstans att vaccinet kommer att komma ut och gör att vi kan köra full kapicitet. Det funkar inte att köra 50 procent, vår bransch håller inte för det, säger Ali Eftekhari medgrundare till Big Slap i en intervju med SVT, i vilken han också svarar på frågan om det är realistiskt att planera inför en festival nästa sommar?

– Alternativet är att vi lägger ner hela 2021, vilket innebär att hela industrin som har sett till att hundratusentals människor i bara Sverige har fått underhållning under sommaren, dör. Det alternativet finns inte i min värld, säger Ali Eftekhari.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Så blir Lollapalooza 2021 – här är alla bokade artister
Billie Eilish – och 40 andra kändisar som fyller jämnt 2021
Här är årets programledare för Melodifestivalen 2021