Andreas Lundstedt

Andreas Lundstedt blir historisk – först med samkönad partner i ”Let's Dance”

Andreas Lundstedt, 47, ska som första deltagare någonsin ha en samkönad danspartner i Let's Dance på TV4. – Det är en självklarhet att det ska finnas samkönade danspar nu, säger han själv till kanalen.

När Andreas Lundstedt fick frågan om att ställa upp som en av de tävlande i Let’s Dance blev svaret ja. Tillsammans med proffsdansaren Tobias Bader, 33, skriver han dessutom historia. De två utgör det första samkönade dansparet någonsin i programmet som har gått på TV4 sedan 2006.

Andreas och Tobias gästade på onsdagen Efter Fem på samma kanal, och fick då frågor av Jenny Alversjö om känslorna inför säsongsstarten och faktumet att de gör någonting som aldrig gjorts förut.

– Det känns extra kul så klart. Det har funnits samkönade danspar i världen i många år, men inte i Sverige och inte på en sådan här arena. Det är en självklarhet att det ska finnas nu, svarade Andreas Lundstedt.

Slog igenom med Alcazar

Andreas Lunstedt som har varit med i showgruppen Alcazar i över 20 år är en van dansare. Han har även haft en solokarriär som artist och spelat i musikaler som Saturday Night Fever. Men, berättar han, han är självlärd. Att gå in i ett program där han kommer att bedömas av en professionell jury är någonting helt annat än det han är van vid.

– Jag kommer inte att få samma feeling under kontrollerade former. I Alcazar kastar man sig ned på knä sådär spontant.

Hur blir det med de traditionellt manliga och kvinnliga rollerna som annars finns i pardans, undrar Jenny Alversjö. Traditionellt är det ju mannen som för och utför lyft?

– Vi kommer att växla, säger proffsdansaren Tobias Bader. Vi kommer vara väldigt kreativa i våra nummer och det öppnar upp för en annan frihet. Lyft ska vi köra, och vi får se vem som lyfter vem.

”En dröm blir sann”

– Vi hyllar människan, det spelar ingen roll om man är kille/tjej som dansar eller kille/kille. Allt är möjligt. Vi visar kidsen i dag att de ska fortsätt drömma, ingenting är omöjligt, fyller Andreas Lundstedt i.

På sin Instagram skriver han även att han är ett av Let’s Dance största fans och att en dröm i och med medverkan nu har besannats.

Vem är Andreas Lundstedts danspartner

Tobias Bader och Danielle Kindahl

Makarna Tobias Bader och Danielle Kindahl med dottern Elle.

Vem är då Andreas Lundstedts danspartner Tobias Bader? Jo, Tobias är tvåbarnsfar och gift med Danielle Kindahl, 31. Han har tidigare dansat med bland andra Pernilla Wahlgren och LaGaylia Frazier. Han driver sin egen dansskola, Baders Academy Of Dance, där han ger kurser åt bland anat brudpar, ungdomar och nyfikna nybörjare.

Foto: TT

LÄS MER:

Dansa dig i form – 5 grymma hemma-danspass

Forskning visar: För lite motion är farligare än fetma

Forskning: Bad mer effektivt mot depression än träning