Amanda Colldén och Anna Dahlbäck

Anna och Amanda från podcasten Alla våra ligg är gravida – samtidigt!

Amanda Colldén och Anna Dahlbäck och från podcasten Alla våra ligg går i väntans tider. I senaste avsnittet avslöjar de att båda blivit gravida med 3 veckors mellanrum!

Sedan 2016 har Amanda Colldén, 31, och Anna Dahlbäck, 31, drivit podden Alla våra ligg där de ocensurerat snackat om det heta ämnet sex. Podden har sedan start haft som syfte att avdramatisera sex och våga ta upp och prata om tabubelagda saker ur ett kvinnligt perspektiv.

Nu avslöjar tjejerna att de båda väntar barn md 3 veckors mellanrum, och hur det kommer påverka poddens framtid.

Så förändras podden Alla våra ligg

– Podden kommer troligtvis att förändras en del, säger Anna Dahlbäck.

– Vi vill fortfarande prata om sex på det sättet vi gjort under fyra års tid, men eftersom podden handlar om våra privatliv så känns det oundvikligt att inte prata om hur sexlivet förändras under graviditet och även under det första småbarnsåret.

Alla våra ligg når 60 000 lyssnare varje vecka. Amanda menar att det finns en viss press att inte tappa dem genom att förvandlas till en mammapodd.

– Jag vet själv att jag slutat följa profiler så fort de blivit gravida när jag var yngre, jag har tyckt att det varit SÅ TRÅKIGT med graviditeter. Så vi får hålla en bra balansgång. Vi är ju fortfarande Amanda och Anna snarare än "gravida Amanda och Anna", säger Amanda Colldén.

Startade helt anonymt

I podcastens begynnelse var Anna och Amanda anonymiserade. I en intervju i samband med att de utsågs till månadens Baaambrudar november 2019 förklarade Anna:

– Vi ville kolla läget och se typ, ”kommer vi bara få dickpics varje dag”? Men vi fick inte speciellt mycket hat. När vi insåg att det här var något viktigt, som vi ville jobba med kände vi att det inte gick att vara anonyma.

Samma år släpptes även Anna och Amandas bok Orgasmglappet i vilken de tar avstamp i en amerikansk studie som visat att en man får orgasm 95 procent av gångerna som han har sex, medan motsvarande siffra för en kvinna är 65 procent. De belyser faktan och frågar med humor, värme och allvar hur det kunnat bli så här.

Och så har det sedan rullat på.

Foto: TT

Relaterade artiklar

12 tips som gör dig riktigt grym på att kyssas

Alla våra ligg: ”Kvinnlig njutning är nedprioriterat i samhället”

Dildon är död – här är 6 sexleksaker för din klitoris

Sexterapeuten svarar: 10 vanliga saker som par bråkar om