Anne Hathaway om sitt riktiga namn – det heter hon

Anne Hathaway: ”Ni har kallat mig fel namn hela karriären”

I en lång och purfärsk intervju avslöjar nu skådespelaren Anne Hathaway att hon under hela sin karriär kallats vid fel namn. Och nu önskar hon inget mer än att folk börjar kalla henne vid hennes rätta namn!
Slå på ljud

Efter en lång intervju med Jimmy Fallon i hans intervjuprogram The Tonight Show avslöjar skådespelaren Anne Hathaway att hon under hela sin karriär, som ter sig så långt bak till 2001, när hon medverkade i filmerna The Princess Diaries (En prinsessas dagbok), hela tiden blivit kallad vid fel namn. Namnet hon föredrar är alltså inte Anne – utan Annie..!

Allt började när Anne...Annie var 14 år

Men låt oss nu ta oss tillbaka, för att förstå hur det kunde gå så fel:

– När jag var 14 år, och stod i akt att spela in en reklamfilm var jag ju tvungen att fixa mitt SAG-kort (Amerikas fackförbund för folk i underhållningsbranschen), säger hon till Jimmy Fallon och fortsätter:

– Och då frågade de vad jag hette...och då verkade Anne som det rätta valet, men det slog mig aldrig att alla då skulle kalla mig Anne i resten av mitt liv, säger Anne som alltså alltid kallats Annie.

När folk kallar henne Anne – tror hon det vankas skäll

Så hennes nära och kära kallar henne alltså Annie, men hennes riktiga tilltalsnamn är ändå Anne, så det finns inga fel per say – förutom att hon såklart är ovan vid att höra sitt namn Anne.

– Den enda personen som kallar mig Anne är mamma, men det är bara när hon är förbannad på mig. Så när jag går ut i offentligheten och folk ropar mitt namn tror jag att dem ska skälla på mig, säger Anne ”Annie” Hathaway.

Vädjar: ”Sluta kalla mig för Anne”

Men under sin medverkan i intervjuprogrammet med Jimmy Fallon vädjade hon till publiken om att de från och med nu skulle kalla henne Annie!

–Hallå alla! Kalla mig Annie allihopa! Kalla mig Annie, snälla!, bönade och bad hon samtidigt som hon fortsatte att förklara:

– Sanningen är att ingen är bekväm med att kalla mig Anne egentligen, det passar inte mig. Jag är en Annie. Och folk kallar ju mig ”Ms H” och ”Hath”, så jag menar ni får kalla mig vad ni vill – men helst inte Anne.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Remaken på Häxorna – The Witches kommer till HBO i oktober
21 kändisar som egentligen heter något helt annat
Kändisarna som är lika gamla – de föddes samma år