Tecknade och otecknade bilder från Aladdin-filmerna.

Äntligen! Här är trailern till otecknade Aladdin med Will Smith

Förra året ploppade de otecknade Disney-filmplanerna upp som svampar ur marken. En av de mest efterlängtade filmerna har sedan dess varit Aladdin – och nu har vi fått såväl trailer som premiärdatum!

Snart får vi återse Aladdin, Anden, Jasmin, Jafar, Jago, Rajah, Sultanen och Abu igen. Eller ja, den här gången ser de inte riktigt ut som vi är vana vid – de är ju nämligen otecknade.

Det är Guy Ritchie (Snatch, Sherlock Holmes) som står för regin för denna live action-rulle, och i huvudrollen som Aladdin får vi se den Egyptienfödde skådespelaren Mena Massoud. I rollen som anden i flaskan ser vi Will Smith, och trailern utlovar faktiskt stordåd från hans sida (se nedan).


Aladdin har premiär 24 maj

Aladdin har biopremiär den 24 maj 2019, men den första versionen har faktiskt ett par tusen år på nacken. Berättelsen om Aladdin kommer nämligen från boken Tusen och en natt som har daterats till 800-talet e. kr.

Den tecknade versionen av Aladdin hade premiär 1992, och då var det Robin Williams som spelade Anden i den engelskspråkiga versionen. Dan Ekborg spelade Anden i den svenska översättningen, och Peter Jöback gjorde Aladdins röst.

Filmen vann två Oscars, båda för bästa musik.


Här kan du se trailern till Aladdin

Läs mer:

Här är alla Disneyfilmer som har premiär 2019 och 2020

Trailern till Lejonkungen är här – och den är fantastisk

Så skulle Disneys karaktärer ha röstat i riksdagsvalet