Årets största snackisar i kändisvärlden 2020

År 2020 har varit fullt av nöjesnyheter som fått oss att häpna, fascineras och skvallra lite extra. Här är 15 av årets största snackisar i Sverige och Hollywood!
Slå på ljud

Brutna förlovningar, nya kärlekspar och tragiska dödsfall. År 2020 har vi haft fullt upp med att hänga med i nöjessvängen.

Kolla in listan över årets största snackisar, och se vilka just du minns lite extra...

Största kändissnackisarna i Hollywood 2020

Demi Lovatos brutna blixtförlovning

Max Ehrich och Demi Lovatos kärlekssaga blev kort men intensiv.

Sångerskan Demi Lovato började dejta skådespelaren Max Ehrich i mars i år och kort därefter kom förlovningen. I september valde dock paret att gå skilda vägar, något Ehrich menar att han fick reda på genom skriverier i media.

En infekterat uppbrott har sedan utspelat sig inför öppen ridå, bland annat genom att en hjärtekrossad Max släppt musik om Demi – och hon svarat med att på People's Choice Awards skämta om deras brutna blixtförlovning. Ouch!

Gigi Hadid och Zayn Malik blev föräldrar

Gigi Hadids graviditet var en stor snackis under året.

Under våren avslöjade Gigi Hadid och Zayn Malik att de väntade sitt första barn tillsammans, och i slutet av september kom parets dotter äntligen till världen. Detta var ett stort och glädjande besked efter många år av av- och på-förhållande.

Mary-Kate Olsens akuta skilsmässa

I maj kom nyheten om att Mary-Kate Olsen ansökt om skilsmässa från 17 år äldre maken Olivier Sarkozy. Maken hade vid det laget sagt upp kontraktet på parets gemensamma hem utan Mary-Kates vetskap och hon ville därför få i stånd en så kallad ”akut” skilsmässa. Detta för att få laglig rätt att stanna kvar i hemmet. Men eftersom domstolarna i New York hade coronastängt fick Mary-Kate avslag.

Glee-stjärnan Naya Riveras död

Naya Riveras fans har lämnat hälsningar vid sjön där olyckan skedde.

I juli hyrde Glee-stjärnan Naya Rivera en båt för att tillsammans med sin son Josey Hollis ge sig ut på sjön Lake Piru i Kalifornien. Bara timmar senare hittades den fyraåriga sonen ensam på båten. När polisen kom till platsen berättade han att mamma hade badat, men aldrig kommit upp igen. Efter ett intensivt sökarbete hittade polisen Naya Riveras livlösa kropp. Skådespelerskans tragiska död berörde verkligen nöjesvärlden.

Brad Pitts gifta flickvän

Brad Pitt och tyska modellen Nicole Poturalskis romans har minst sagt varit omtalad. Framförallt sedan det kommit fram att Poturalski varit i ett öppet äktenskap med den 40 år äldre restaurangägaren Roland Mary samtidigt som hon dejtat Brad. Maken är dessutom en god vän till pojkvännen Brad. Snurrigt? Ja, lite. Fast nu har Brad och Nicole gjort slut!

#FreeBritney

Britney Spears fans under en demonstration i Los Angeles i juli 2020.

Allt sedan Britney Spears omyndigförklarades år 2008 har fansen kämpat för att få henne ”fri” igen. Under året växte rörelsen #FreeBritney fram i sociala medier. Fansen som är övertygade om att stjärnan far illa i pappans förmyndarskap, vill se henne stå på egna ben både mentalt och ekonomiskt. De hävdar att Britney sänder ut rop på hjälp i sina sociala medier där hon till exempel har kommunicerat genom att efter fansens uppmaning bära vissa färger på kläderna som ska signalera ”jag är i fara”.

Vänners uppskjutna reunion

I början av året kom nyheten om att skådisarna från klassiska tv-serien Vänner skulle återförenas. Men som vi alla vet satte corona käppar i hjulet. Under hösten avslöjade Matthew Perry att det tack och lov finns en plan för när det otroligt efterlängtade avsnittet ska spelas in – om omständigheterna tillåter. På Twitter skrev han:

Vänners reunion planeras nu om till början på mars. Ser ut som om vi har ett hektiskt år framför oss. Och det är precis så jag vill ha det!”

Största kändissnackisarna i Sverige 2020

Paolo Robertos sexköp

När kocken och tv-kändisen Paolo Roberto ertappades med sexköp i maj var skandalen ett faktum. Han gick snabbt ut och erkände för att kort därefter meddela att alla hans samarbetspartners dragit sig ur sina affärer med honom. Därefter har diskussionen ofta handlat om utsattheten för de kvinnor som lever i prostitutionen, och hur hans ex Elin Härkönen valt att förbli vänner.

Bianca Ingrossos megavinst på Caia Cosmetics

Bianca Ingrosso blev i år ekonomiskt oberoende.

Influencern och realitystjärnan Bianca Ingrosso sålde i somras över hälften av sitt sminkbolag Caia Cosmetics. Affären ska ha kostat cirka 200 miljoner kronor och utav dem beräknas Bianca själv ha plockat ut 60 miljoner. Detta har nu gjort henne ekonomiskt oberoende, endast 25 år gammal.

Adam Alsings bortgång

Programledaren och radiorösten Adam Alsing avled i april i sviterna av covid-19. Detta efter att han själv i mars månad skrivit på Instagram att han befunnit sig i hemkarantän och därmed blivit tvungen att sjukskriva sig från sin podd Adam och kompani.

”Den här veckan var det jag som fick ta mitt samhällsansvar i corona-tider men jag är tillbaka nästa vecka igen!”, skrev han.

Efter endast ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam.

Kronprinsessfamiljens utskällda hund Rio

Hunden Rio fick skäll.

När kronprinsessan Victoria med familj sågs ta en promenad i Hagaparken tillsammans med en helt ny liten familjemedlem blev det snart liv. Valpen Rio av blandrasen cavapoo kritiserades för att inte vara renrasig. Att valet föll på just honom berodde på att pappa prins Daniel är allergisk, och Rio varken fäller eller utlöser reaktioner - ja förutom bland kritiker då.

Lotta Engberg och Mikael Sandströms relation

När tv-doktorn Mikael ”Soldoktorn” Sandström och programledaren Lotta Engberg i början av året flirtade öppet med varandra i media visste ingen var det skulle sluta.

När sommaren kom och de bekräftade att de börjat dejta verkade nästan för bra för att vara sant. Men idag är de ett par som planerar för samboliv i Lottas hemstad Göteborg. Gulli-gull.

Jenny Strömstedts kollaps i direktsändning

Jenny Strömstedt föll ihop under direktsändning.

Mitt i TV4:s direktsändning om mordet på Olof Palme ramlade plötsligt programledare Jenny Strömstedt ihop på studiogolvet. Tittarna kunde höra personal säga ”Jenny? Jenny?” innan kanalen bröt till reklam.

Senare skrev Jenny på Instagram och förklarade: ”Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig.”

Nicole Falciani och Eric Saades inställda bröllop

Bröllopet mellan influencern Nicole Falciani och artisten Eric Saade skulle ägt rum i Toscana i maj, men på grund av coronapandemin tvingades de att skjuta fram den stora festen. Strax innan bröllopet skulle ha gått av stapeln kom chockbeskedet att paret istället hade gått skilda vägar.

”Ibland blir livet inte alltid som man tänkt sig. Jag och Eric har gått skilda vägar. Detta har tagit otroligt hårt på mig, då det inte var det jag önskade i och med det stundande bröllopet. Som nu inte längre blir av”, skrev Nicole Falciani på Instagram.

Turturduvorna Jireel och Alice Stenlöf fann varann.

I september bekräftade influencern Alice Stenlöf efter mycket spekulation att artisten Jireel Lavia Pereira är hennes nya pojkvän. Hon gjorde så genom att publicera en bild av dem två ihop och i inlägget kärleksfullt skriva: ”Han gör mig glad”. Senare har hon även beskrivit hur romansen startade: ”Vi var på en middag ihop. Han var där, jag var där. Det var en kväll vi var ute då, och det hela slutade med lite hångel”.

Foto: TT, Instagram

LÄS MER:

Kändisparen som gjort slut 2020

Kändisar som slog igenom 2020

Kändisbråken vi minns