Alessia Cara

TT

Artisten Alessia Cara om panikångesten – så hanterar hon det

Singelaktuella Alessia Cara berättar nu om kampen med ångesten och hennes väg tillbaka från panikattackerna.
– Förstod inte vad som hände, säger hon.
1:38

Efter reklamen: Alessia Cara - 5 saker du inte visste om artisten

(1:38)

Stjärnskottet Alessia Cara slog igenom med debutsingeln Here som dessutom hamnade på en femteplats på Billboardlistan. Hon har blivit nominerad till fyra grammis och även kammat hem priset för bästa nya artist 2018. Nu berättar Scars to your beautiful- artisten om mentala ohälsan och vägen tillbaka från ångesten.

Alessia Cara berättar om mentala ohälsan

–Om du ignorerar kroppen och hjärnan tillräckligt länge så kommer de till slut tvinga dig att lyssna på dem, säger Alessia Cara i en intervju med CBS.

Hon berättar att hon senaste åren behövt hantera ångest som gett sig uttryck i panikattacker och tillståndet derealisation.

–Det är som att ditt sinne avskiljer sig från resten av dig och det känns som att du lever i en dröm hela tiden. Jag kunde titta på mina händer och på mig själv i spegeln och flippa ur eftersom jag inte kände mig kopplad till det jag tittade på. Det var nog en av dem läskigaste grejerna jag varit med om och jag förstod inte vad som hände.

Alessia Caras väg tillbaka från ångesten

Men med terapi och medicinering berättar Alessia Cara att hon fick hjälp att komma tillbaka.

–Jag behövde göra väldigt mycket förändringar i min livsstil. Och idag tar jag många bad och försöker hitta sätt att slappna av i kroppen, berättar Alessia för People.

–Jag har fortfarande dagar där jag knappt vill gå upp ur sängen men jag känner ändå att det finns fler tillfällen där jag är mer bekväm och självsäker och att jag idag känner en ny lätthet till livet, fortsätter hon.

Nya singlarna kopplad till mentala ohälsan

Nu är hon aktuell med två singlar och snart ett rykande färskt album. Alessia berättar att musiken blev ett sätt för henne att rensa och ett verktyg i sin mentala ohälsa. I låtarna Sweet dream och Shapeshifter skildrar hon hopplösheten och insomnian hon lidit av under pandemin men också ljuset hon hittat senaste året.

–Det är skönt att kunna se sig över axeln och se att man har kommit en bit på vägen. Det känns väldigt hoppfullt nu, säger Alessia Cara till CBS.

Foto: TT, Instagram

Relaterade artiklar
Megan Fox valde bort alkoholen efter händelsen på röda mattan
Therése Lindgren vill hjälpa följare med ångest: "Jag har varit den tjejen"
Lady Gaga om psykisk ohälsa – 7 starka och viktiga citat