ashley graham med baby

Ashley Graham tappade håret efter förlossningen

Modellen och kroppsaktivisten Ashley Graham, 33, fick sitt första barn i fjol. Efter förlossningen upplevde hon en oväntad komplikation – håravfall!
Därför tappar många håret efter förlossningen
0:55

Efter reklamen: Därför tappar många håret efter förlossningen

(0:55)

Slå på ljud

Ashley Graham har modellat sedan hon var 12 år. Hon har gått visningar för stora internationella modehus som H&M, Dolce and Gabbana, Tommy Hillfiger och Michael Kors. År 2016 blev året då hon fick sitt breda genombrott som första ’pluze size’-modell någonsin att pryda framsidan av Sports Illustrateds berömda årliga bikini-nummer.

Därefter har Ashley gjort sig ett ännu större namn på sociala medier där hon propagerar för rätten att älska sin kropp, oavsett storlek. Sedan hon blev mamma har hon också passat på att visa upp en ofiltrerad bild av hur det livet kan se ut.

Fick hudutslag efter förlossningen

Sonen Isaac föddes i januari 2020. Pappan till barnet är Ashleys make Justin Ervin som hon gifte sig med tio år tidigare. I en intervju med magasinet Parent öppnar hon nu upp om vad som förvånat - och traumatiserat - henne sedan sonens nedkomst.

– Jag tror att det var typ efter fyra månader som hela mitt hårfäste föll av. Det var ännu mer traumatiskt än själva förlossningen eftersom jag kände ”Mitt hår faller av i klumpar – vad ska jag göra?” Och sedan insåg jag att det faktiskt är någonting som kan hända, berättar hon.

Förutom håravfallet så upplevde Ashley att huden blev irriterad.

– Jag fick lite rosacea som jag fick behandla, säger hon.

Jämför sig med bondskurken Elvis

Nu när det hunnit gå över ett år sedan håravfallet startade meddelar Ashley med glädje samtidigt som hon gör klart att det också börjat växa tillbaka. Nyligen visade hon upp hårfästet på Insta - och det på sitt eget humoristiska vis.

– Jag är kanske ingen Bondbrud, men jag kan vara en Bondskurk. (postnatala babyhår på väg ut!!!), skriver hon intill ett bildspel förställande henne själv och karaktären Elvis i Quantum of Solace (2008).

I kommentarsfälltet tuggar skrattsalvorna men även tacksamheten. En följare skriver:

– Tack för att du delar med dig av detta! Jag har kämpat med samma sak och knappt sett någon diskutera det innan.

En annan fyller i:

– När mina strån växte ut stod de rakt upp. Jag kallade dem för hår-stånd. Det värsta!

Foto: TT

Källa: UsWeekly, Buzzfeed News

Efter reklamen: 5 saker om Ashley Graham du kanske inte visste

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Emma Stone visar upp sig – två månader efter förlossningen
Kenza Zouitens förlossningsberättelse – se sonen Danilos födsel här
Gaaah! Ammar du och tappar håret? Lugn, här finns hjälpen