Avicii hyllningskonsert Friends arena

Aviciikonserten slog nytt publikrekord på Friends Arena

Hyllningskonserteren för Avicii resulterade i nytt publikrekord på Friends arena. Hela 58 163 personer hade köpt biljett. Alla intäkter från kvällen går oavkortat till Tim Bergling Foundations arbete med psykisk ohälsa för att förhindra självmord.

Under torsdagen i Stockholm hölls den stora konserten för Tim Bergling för att hedra hans minne. Artister och ett 30-mannaband hyllade Avicii på Friends Arena, genom att bjuda på en kavalkad av hans hits. Tim Bergling hade själv en dröm om att låta hans musik framföras av ett stort liveband. Det förverkligades igår.

Uppträdde gjorde bland andra Rita Ora, Adam Lambert, duon Vargas & Lagola och Agnes. Aviciis dj-kollegor David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas och Like Mike var också på plats för att framföra sin musik från scenen.


Rita Ora på Aviciis hyllningskonsert på Friends Arena

Rita Ora gör hjärtsymbolen med händerna under konserten.

Aviciis pappa höll tal från scen

Klas Bergling, pappa till Avicii, höll ett tal från scenen där han tackade alla som kommit dit under kvällen.

–  Vi saknar Tim men han finns här hos oss hgnom sin musik, sa han.

Han berättade också om Tim Bergling Foundations stora samarbete med Självmordlinjen. Tio miljoner kronor kommer varje år, i tre år, att gå till Självmordslinjen för att de ska kunna ta emot samtal 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan från personer som behöver stöd och hjälp.


Aviciis pappa höll tal från scenen på Friends Arena

Klas Bergling, Tim Berglings pappa, håller tal från scen.

Blev publikrekord under Aviciikonserten

Under kvällen slogs det publikrekord som sattes av Eminem 2018. Hela 58 163 personer hade köpt biljett till Aviciis hyllningskonsert. Det finaste är att alla intäkter från kvällen går oavkortat till Tim Bergling Foundations arbete med psykisk ohälsa för att förhindra självmord.

– Det känns fantastiskt att just den här konserten sätter ett nytt rekord och att så många människor har kommit hit inte bara för den fantastiska musiken, utan också för att sluta upp bakom Tim Bergling Foundations initiativ att stötta arbetet med psykisk ohälsa, säger Marie Lindqvist, vd Stockholm Live som driver Friends Arena, i ett pressmeddelande.

Publikrekord på Friends arena 2019

Ett nytt publikrekord slogs under konserten.

LÄS MER:

Aviciis pappa om sorgen och miljonsatsningen mot självmord

David Guetta, Kygo och Rita Ora i Avicii-konsert på Friends Arena

Så reagerar omvärlden på Aviciis album Tim: ”Ett hoppfullt farväl”