avril lavigne

Avril Lavigne försvann från rampljuset - så lever hon 20 år senare

Snart 20 år har gått sedan poppunkaren Avril Lavigne slog igenom med Complicated och Sk8er Boi. Hur lever hon idag? Vi har svaret.
TV: 7 galna konspirationsteorier om Hollywood-stjärnor
0:57

Efter reklamen: TV: 7 galna konspirationsteorier om Hollywood-stjärnor

(0:57)

Fransk-kanadensiska Avril Lavigne, 36, var bara 15 år när hon gjorde ett scenframträdande med landskvinnan Shania ’That Don’t Impress Me Much’ Twain i kanadensiska huvudstaden Ottawa. Året därpå skrev Avril på skivkontrakt och som 18-åring släppte hon sin debutsingel Complicated.

Under tidigt 00-tal gjorde Arvil sedan dundersuccé världen över med låtar som Sk8er Boi, He Wasn’t och Girlfriend.

avril lavigne på röda mattan 2007

Det var när fansen tyckte att Avril började se annorlunda ut i ansiktet som spekulationerna om en dubbelgångare tog fart. Här är Avril på röda mattan 2007.

När Avril plötsligt försvann från rampljuset år 2002 började ett envist rykte att cirkulera som det skojas om på internet än idag – det att hon dött och sedan blivit ersatt med en look-alike vid namn Melissa.

Avril själv har talat om döden, men utifrån det faktum att hon lidit av en borreliainfektion.

Insjuknade i borrelia – blev sängliggandes i två år

Avril insjuknade år 2014. Fyra år senare skrev stjärnan ett öppet brev till fansen där hon tog upp den dödsskräck hon ställts inför sedan sjukdomsbeskedet kom:

”Jag har spenderat de senaste åren på hemmaplan med att slås mot en borreliainfektion. Jag kom till slut att acceptera döden och kände hur min kropp stängde ned”, skrev hon i brevet.

”Folk känner inte till att borreliainfektioner kräver omedelbar vård”, fortsatte hon och konstaterade att hon nu mår bättre, och troligtvis klarat sig tack vare en snabb diagnostisering.

”Att be till gud hjälpte mig att hålla huvudet ovanför vattenytan. Det hjälpte mig att se genom stormen. Jag har kommit närmre Honom. Min mamma har hållit om mig”, skrev hon också.

Avril Lavignes kärleksliv – två kraschade äktenskap

avril lavigne med sin första make deryck whibley

Avril Lavigne och Deryck Whibley gifte sig 2006, när hon var 22 och han 26 år.

Vad beträffar familje- och kärlekslivet har Avril varit gift två gånger. År 2006 gifte hon sig med poppunkgruppen Sum 41’s frontman Deryck Whibley. Paret skilde sig tre år senare. Deryck led under äktenskapet av alkoholism, och har sedan skilsmässan behandlats för sitt beroende. I en intervju från 2014 pratar Avril om hur hon är stolt över honom och hoppas att han fortsätter ta tag i sitt missbruksproblem.

– Han är en bra kille och jag vill att han ska vara glad och frisk, och det han gjort nu är att låta sina fans veta att han dricker ansvarsfullt, sa hon då.

avril lavigne och chad kroeger

Chad Kroeger blev Avrils andra make. Paret gifte sig efter en blixtförälskelse.

Avrils gifte sig för andra gången år 2013, då med Nickelback-sångaren Chad Kroeger som hon också släppte låten Let Me Go med samma år. Paret som förlovade sig redan efter en månad, skilde sig sedan efter två år som gifta. Avril har sedan dess tackat Chad för att han stått vid hennes sida under sjukdomstiden.

– Han har alltid varit min hejarklack och ett stort fan, förklarade hon för People år 2019.

Vem är Avril Lavigne ihop med 2021?

I januari 2020 visade Avril Lavigne upp sin dåvarande kärlek Pete Jonas för första gången. Alternativrockaren och Avril kom hand i hand till en förfest till Grammy Awards och såg då mycket kära ut. Relationen varade emellertid inte och numer är det rockaren Derek ”Mod Sun” Smith som får lov att synas vid Avrils sida. Paret släppte i år låten Flames ihop, som i nuläget har nära 30 miljoner spelningar på Spotify.

Sedan 2008 driver Avril även det egna klädmärket Abbey Dawn som säljer hoodies, kepsar, t-shirts och annat smått och gott med Avrils design.

avril lavigne och mod sun

Nykära Avril Lavigne och Mod Sun gjorde sällskap till årets MTV Video Music Awards.

Som svar på frågan hur Avrils liv ser ut idag kan vi alltså konstatera att både musiken och kärleken fått ett uppsving och nu går som på räls!

Källa: Hello Magazine, People, Independent

Foto: TT

TV: 5 snackisar från veckan som gått
1:23

Efter reklamen: TV: 5 snackisar från veckan som gått

(1:23)

Relaterade artiklar

Så ser tjejerna från Tatu ut idag – 20 år senare

10 ikoniska Bondbrudar – då och nu

Så ser Harry Potter och Ginny Weasleys tre barn ut idag