Backstreet boys nya musikvideo är pojkbandsnostalgin vi saknat

Backstreet Boys återförenas och åker ut på en världsturné. Nu släpps singeln "Don't Go Breaking My Heart" – och det är en throwback till 90-talet

Läs också: Mel C bekräftar: Spice Girls planerar en återförening

I veckan berättade 90-talets största boyband Backstreet boys att de återvänder till rampljuset. Om det är något alla vi som växte upp på 90-talet förknippar med bandet så är det pojkbandskoreografi och kärlekssmäktande låtar – och det är också precis vad som levereras i musikvideon till bandets comeback-singel och musikvideo ”Don’t Go Breaking My Heart” som släpptes under torsdagen.


Nick Carter (38 år), Kevin Richardson (46 år), A.J. McLean (40 år), Brian Littrell (43 år) och Howie Dorough (44 år) firar 25-årsjubileum som pojkarna från bakgatan och i höst släpper de nytt album.

– Vi har spelat in 10 eller 12 låtar och den nya singeln [Don’t Go Breaking My Heart reds. anm.] skriker verkligen Backstreet Boys, säger Brian Littrell i en intervju med Entertainment Weekly.

I samma intervju förklarar A.J. McLean att albumet kommer att innehålla en blandning av olika genrer, bland annat country-pop, EDM och R&B. Han berättar också att de ska ge sig ut på turné under 2019 för att fira jubileet.

– Den här turnén är en hyllning till våra 25 år tillsammans. Vi kommer så klart att framföra våra hits men även en del från vårt nya album. Vi ska försöka överträffa alla förväntningar.

Och Brian Littrell hintar även om ännu en platta i år.

– Fansen kan komma att få två album i år. För att fira jubileet har vi mycket på gång. Ni kommer att få ett helt nytt tionde album med helt nytt material, och sedan kanske det blir en del överraskningar på ett annat album, vem vet?

Några platser eller datum för världsturnén är ännu inte satta, men det (första) nya albumet väntas till hösten 2018.

Se videon till ”Don’t Go Breaking My Heart” här:

Läs också: 38 barnprogram som gör dig nostalgisk om du var barn på 90-talet

Artikeln publicerades först på ELLE.