Backstreet boys åker på turné och spelar i Sverige.

Backstreet Boys gör två stopp i Sverige under världsturnén

Nu har datum och platser inför Backstreet Boys världsturné släppts, och de gör två spelningar i Sverige. En i Stockholm och en i Göteborg.

Redan i våras kom nyheten om att Backstreet Boys gör comeback. Sedan dess har de släppt två singlar och den 25 januari nästa år kommer albumet DNA. Men inte nog med det, de ger sig också ut på världsturné 2019 – och gör då två stopp i Sverige. Turnén kommer att bli den största som bandet har gjort på 18 år.

Under tre månaders tid kommer Backstreet Boys att göra konserter över hela Europa och Nordamerika. Fredagen den 31 maj når DNA World Tour Scandinavium i Göteborg, och den 2 juni kommer pojk(?)bandet till Stockholm och Ericsson Globe.

Backstreet Boys konserter i Norden

Sverige, Göteborg (Scandinavium): 31 Maj 2019

Norge, Oslo (Spektrum): 1 Juni 2019

Sverige, Stockholm (Ericsson Globe): 2 Juni 2019

Finland, Helsingfors (Hartwall Arena): 5 Juni 2019

Danmark, Köpenhamn (Royal Arena): 8 Juni 2019

Biljetterna släpps fredagen den 16 november klockan 09:00 på LiveNation.se, och vi gissar att det blir till att hänga på låset om man vill knipa en biljett.

Det är nu 25 år sedan som Backstreet Boys bildades och Nick Carter (38 år), Kevin Richardson (46 år), A.J. McLean (40 år), Brian Littrell (43 år) och Howie Dorough (44 år) blev hela världens flickidoler och prydde väggarna i varje tonårings rum. Albumet DNA blir bandets tionde studioalbum, och singlarna Chances och Don’t go breaking my heart har redan släppts.

– De här låtarna representerar oss väldigt väl som såväl individer som grupp. Det här är vårt DNA. Och vi är väldigt stolta över det, säger Kevin Richardson.

– Vår resa är pågående och det finns så mycket kvar att göra. Vi lever vårt nästa kapitel som ännu inte har skrivits, och det är spännande, säger Brian Littrell.

Musikvideo: Chances med Backstreet Boys

Läs mer:

Bildspecial: Backstreet Boys – från då till nu

Backstreet Boys nya musikvideo är pojkbandsnostalgin vi saknat