Netflix Familjen Bridgerton

TT

Bakslaget för Familjen Bridgerton – inspelningen skjuts upp

Efter premiären i december har Netflixserien Familjen Bridgerton slagit rekord på streamingtjänsten. Men nu stoppas inspelningarna av andra säsongen på obestämd tid.
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verkligheten
0:55

Efter reklamen: Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verkligheten

(0:55)

Slå på ljud

Netflix-serien Familjen Bridgerton är baserad på de bästsäljande böckerna av Julia Quinn om de anrika familjerna i 1800-talets England. Där får man följa de åtta sammansvetsade syskonen i familjen Bridgerton som söker kärlek och lycka i Londons societet. Men efter dramatiseringen av böckerna stoppas nu den andra säsongen på obestämd tid efter sjukdomsfall i produktionen.

Mest sedda Netflix-serien någonsin

Serieversionen är producerad av ingen mindre än Greys Anatomy-skaparen Shonda Rhimes. Och efter premiären i december förra året slog serien rekord som Netflix mest sedda serie någonsin. Bara första månaden mätte Netflix upp att serien visats i 82 miljoner hem och låg på första placering på topplistan i 83 länder. Serien är dessutom nominerad till tolv Emmys i årets Emmy-gala. Bland annat är för bästa dramaserie och bästa huvudroll efter skådespelaren Regé-Jean Pages insats som Duke of Hastings Simon Bassett.

Efter att seriens första säsong gjort banbrytande succé hos den romantiktörstande publiken bekräftade Netflix i april att serien får ytterligare tre förföriska säsonger.

Familjen Bridgerton säsong 2

Kostymdramat ska baserats på den andra boken i Julia Quinns romanserie där En oväntad förälskelse fokuserar på äldsta brodern Anthony Bridgerton. Däremot berättade serieskaparen Chris van Dusen att man inte kommer kunna förlita sig helt på handlingen från Julia Quinns roman.

– Vi ska introducera fler nya karaktärer. Anthony har en ny kärlek och det kommer bli lika rörande och vackert som fansen förväntar sig efter säsong ett, berättade Chris van Dusen till Deadline.

Covid-smitta i produktionen

Men efter att produktonen återigen börjat med inspelningarna i Storbritannien så stoppas dem nu.

Enligt anonyma källor till Entertainment Weekly ska en person i produktionen under torsdagen testat positivt för covid-19. Efter att produktionen upptäckt ytterligare ett positivt covid-test på fredagen ska de valt att stänga ner inspelningen på obestämd tid.

Netflix har inte gått ut med om det är en medlem från produktionen eller en skådespelare som skulle vara smittad men personen i fråga ska ha satts i karantän.

Inspelningarna av Familjen Bridgerton säsong 2

MAPI

Foto: TT

Relaterade artiklar
Nya bilder från Sex and the city-inspelningen visar hur Mirandas son ser ut nu
Familjen Bridgerton får spinoff-serie – om unga drottning Charlotte
Emmygalan 2021: Här är alla nominerade